Windows 10 tüm yetkilere nasıl sahip olunur?

emrah_8

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
2.304
Makaleler
3
Çözümler
3
Bilgisayarı kişisel olarak kullanıyorum, admin yetkilerine sahibim ama bazı programları "yönetici olarak çalıştır" demeden düzgün kullanamıyorum. Eğer ben adminsem, neden buna gereksinim duyuluyor? Tüm programları, dosyaları Full etkiyle kullanabilme yetkisine sahip olmak için hangi ayarları yapmalıyız? Misal, Windows içerisinde temp klasörünü veya prefetch klasörünün içini temizlemek istediğimizde yönetici onayı istiyor. Bu konuda bazı araştırmalar yaptım, C sürücüsüne sağ tık/özelliklerden gelişmişten sürücünün sahiplenmesini ve izini aldım ama bu yine bu tarz uygulamala da soru soruyor. Hatta yeri gelmişken sormak istiyorum. Burada, "tüm bağımlı nesne izin girdilerini bu nesneden devranılabilen izin girdileriyle değiştir" tikini atınca sistem bir daha açılmıyor. Bu ne demek oluyor? Çok saçma olmuş, bilgisayarda admin'sem tüm yetkilere sahip olmam lazım, yönetici izini alamamak nedir?

Screenshot_2.png


Screenshot_3.png


Screenshot_4.png


Screenshot_5.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
UAC uygulamaların erişim izinlerini denetleyerek sizin yararınıza çalışan bir modül, kapatmanız güvenlik açıkları oluşturacaktır.
UAC zaten kapalı hocam, her formattan sonra ilk yaptığım onu kapatmak. Onu açık kullananlar, genelde bu formlarda dolaşmaz. :)
Bu ayarlardan anlayan yok sanırım sitede. :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı