Windows 10 Ürün Anahtarı Orjinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O halde nerede hata yapıyoruz? Windowsumuz lisanslı (kutulu lisans) , rezervasyonu yaptık, kurulum bildirisi çıktı biz de kurulumu başlattık. Kurulum bitti, lisans insider lisansı çıktı. Hata nerede?

Kurulum sonrasında Windows Insider'a katıldığınız bir Microsoft hesabıyla falan mı oturum açtınız? Yoksa yerel hesap mı?

Kurulum sonrasında Windows Insider'a katıldığınız bir Microsoft hesabıyla falan mı oturum açtınız? Yoksa yerel hesap mı?
Yerel hesap ile oturum açtım. Siz her cihaz için ayrı ayrı key mi aldınız kurulum sonunda?

Aynen benimki de bu şekilde başlıyor.

Yine de Microsoft Topluluğuna sordum. İşkillendim ister istemez çünkü Google'da aratınca net bir biçimde ürün anahtarımız gözüküyor. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Yine de Microsoft Topluluğuna sordum. İşkillendim ister istemez çünkü Google'da aratınca net bir biçimde ürün anahtarımız gözüküyor. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.
Bu kadar insanda da sorun yoktur bana kalırsa, geçiçidir bu keyler.

Bu kadar insanda da sorun yoktur bana kalırsa, geçiçidir bu keyler.

Şimdi anladım ben olayı. İnsiderlar için keyler 25 Temmuz civarında deaktif edilmişti ancak önizlemeyi önceden yüklemiş olanlar rahatlıkla kullanabiliyordu ve sadece sonradan önizlemeyi kurmak isteyenler insider keylerini kullanamıyordu. Sanırım bizimki de öyle.

Yalnız, SLMGR /XPR komutu ile makine kalıcı olarak etkinleştirildi, yazıyor. VL lisanslar da bu şekilde oluyor, bildiğim kadarı ile. Tek lisans ile 100' den fazla makine bile etkinleşebiliyor. Öyle bir yol izlemiş, tahminimce MS.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16,6 KB · Görüntüleme: 500
O zaman
Yalnız, SLMGR /XPR komutu ile makine kalıcı olarak etkinleştirildi, yazıyor. VL lisanslar da bu şekilde oluyor, bildiğim kadarı ile. Tek lisans ile 100' den fazla makine bile etkinleşebiliyor. Öyle bir yol izlemiş, tahminimce MS.
Bu durumda hiçbir şekilde Lisansı olmayanlar , nette yer alan Windows 10 ürün anahtarlarını kullanarak ücretsiz Windows sahibi olmuş olmazlar mı?

Onları o şekil kabul etmiyor. Sistem, sizin donanımınızı fişliyor, bir nevi. Yani şu şekil, hazır PC alınınca firmanın, içine yerleştirdiği recovery gibi, bir sistem izlenmiş. Sürekli sıfırlama yaparak, sistem kuruluyor. Otomatik etkinleşiyor. @stanco

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16 KB · Görüntüleme: 527
Son düzenleme:
Benim Key: BT79Q ile başlıyor. Sanırım bu bütün Windows 10 Home Single Language için geçerli.

Benim sürümün de single language.Merak ettim benim ürün anahtarım da bt79q ile başlıyor ancak devamı yok trial versiyon yazıyor devamında acaba sizde de böyle mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı