Windows 10 ve 8.1'de hoparlörden hışırtı geliyor

  • Konuyu başlatan swa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 201

swa

Decapat
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
207
Şu anda Windows 10 kullanmaktayım. Sistemim i3 2120, GTX 560, 8 GB DDR3 RAM, 120 GB SSD, 1TB HDD. Windows 10 ya da Windows 8.1 kullanırken bilgisayar boşta ya da oyunda olsun sürekli bir hışırtı sesi geliyor. Bu durumda sürekli başımın ağrımasına neden oluyor. Windows 7'de bu sorunum ortadan kalkıyor. Nedenini bilmiyorum. Ama Windows 7'de ise boşta 5 GB RAM kalıyor aşırı RAM tüketiyor. Yardımcı olur musunuz bu hışırtıya neden olan şey nedir? Ya da önerebileceğiniz bir ISO ya da Build var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arka portuma hoparlör bağlı, hoparlörün jak girişinede kulaklığımı takıyorum. Kasanın ön kısmında da jak var oraya takınca hışırtı sesi olmuyor fakat ses kalitesi aşırı düşüyüor.
Hoparlörün jak girişinden olan bir problem hocam yüksek ihtimalle. Relatek sürüücüsünü kurup Aygıtın gelişmiş ayarlarını bir bakın. Sonra Konektör ayarlarına da bir göz gezdirin.
 
Hoparlörün jak girişinden olan bir problem hocam yüksek ihtimalle. Realtek sürüücüsünü kurup aygıtın gelişmiş ayarlarını bir bakın. Sonra konektör ayarlarına da bir göz gezdirin.

Yardımınız için teşekkür ederim birazdan deneyeceğim. Ama tek şaşırdığım bu sorun Windows 7 de olmuyor.
 
Yardımınız için teşekkür ederim birazdan deneyeceğim. Ama tek şaşırdığım bu sorun Windows 7 de olmuyor.
Hocam bendede 2 gün önce aniden hışırtı başladı. Anlam veremedim çünkü ayarları kurcalamadım hiç aniden başladı. Mikrofonu dinle dediğimizde gelen hışırtı işte. Relatek'e girip aygıt ayarlarından ön jakı iptal ettim çünkü mikrofon ön jaktaydı. Ses kesildi. Sonra 1, 2 kez yapınca kesildi sesi.
 

Geri
Yukarı