Windows 10 "Windows bu sürücüye yüklenemiyor" hatası

ugurbaba

Hectopat
RAM
12 GB
Ekran kartı
RX 570
İşlemci
i7 3770
Merhabalar. Ben Windows 10 Pro formatı atmak istedim ve başlıkta belirttiğim hatayı aldım. 439 GB verim var. C diskini vs biçimlendirip sildim ama yine ileri tuşuna basamıyorum. List disk vs onu yapacaktım ama veriler falan siliniyor dediler cesaret edemedim. Yedek dosyalarımı silmeden bu hatayı çözebilecek bir yöntem var mı? 1 TB HDD var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle diskin GPT formatında ancak attığın USB bellek MBR olarak formatlıycak. Hata linkine basarsan bunu söyler, şuan yapabileceğin aşamalar şöyle;

1- İlk olarak emin olmak için hata bağlantısına tıkla, ekran görüntüsünü at. Eğer dediğim gibi bu disk MBR ( yada GPT idi) tablosuna sahip ..." gibi bir uyarı veriyorsa 3 bölümü de silmen lazım.

2- Ancak sen silemeyeceğin için eğer USB belleği UEFI olarak biçimlendirdiysen, bunu Legacy (CSM) olarak biçimlendirmen lazım. Yada USB belleği Legacy olarak BOOT etmelisin

3- Eğer hala bu hatayı aşamadıysan Windows 10'da sıfırlama seçeneğini kullanabilirsin. Tüm dosyaları sil demen durumunda sadece Windows'un yüklü olduğu disk teki tüm dosyalar ve programlar silinecek ve Windows ilk gün ki haline dönecektir.

3.Seçeneğinizi yapmak istiyorum nasıl yaparım acaba ve yedeklediğim dosyalarım gitmez değil mi acaba çok önemli? Ve DVD ile format atıyorum.Bu arada windows a erişemiyorum.Windows vs hepsini format kısmında sildim sadece yedeklediğim dosya kaldı.

Ne yazıkki sıfırlama seçeneğini sadece açılabilen yada "Kurtarma Seçenekleri" çıkan bir Windows üzerinden yapabilirsiniz. Şuanda yapabileceğiniz tek şey, diskinizin şuanda hangi tablolama biçiminde olduğunu öğrenmek, İlk olarak "Windows bu sürücüye yüklenemiyor" hatasına basın ve hatayı buraya atın. Hatada "Bu disk MBR biçiminde" gibi bir ibare olması lazımdı. Eğer öyleyse Rufus yazılımı ile çalışan bir bilgisayar üzerinden Windows 10 *.iso dosyasını USB belleğe yazdırın. Sonrasına format atabilmeniz gerekiyor. Ancak ben varsayım olarak ilerliyorum, şuanda hatanın bahsettiğim durum olduğundan dahil emin değiliz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…