Yaklaşık 1 ay önce Forza Horizon 4 satın aldım Microsoft Store üzerinden, ilk 2-3 hafta gibi çevrimiçi bağlantılarda herhangi bir sıkıntı görülmüyordu, rahatça bağlanıp, rahatça çevrimiçi oynayabiliyordum. Ancak bu aralar şu gereksiz sorun yüzünden oyunumu çevrimiçi olarak oynayamıyorum, üstelik tek yaşayan ben değilim. Az yaşanmış bir sorun da değil bu, birçok kişinin yaşadığı iğrenç bir problem.
Öncelikle bu ayarlar menüsündeki "Düzelt" butonuna tıkladığımda ilk seferde sorunumu çözmüştü ve oyunum çevrimiçi oyunlara katılabiliyordu fakat bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda yine aynı sorunla karşılaştım ve artık bu buton sorunumu çözmeye yetmiyor, kaç kere denediysem olmadı. Bir çok netsh komutu denedim bazılarında işe yararken bazılarında yaramamış ancak netsh komutlarının hiçbiri bende işe yaramadı, DNS eklemeyi denedim, VPN ayarlarını kapatmayı denedim, aygıt yöneticisi ekranım ise şu şekildedir:
Sorunu çözme deneyişimin en başından beridir burada herhangi bir Teredo aygıtı bulunmuyor, hiçbir şekilde ellemedim yani anlayacağınız. Ancak burada olmamasına karşın oyunum daha önceleri bağlanabiliyordu ve sorunsuz oynayabiliyordum. Windows'umun tüm güncellemeleri yapıldı ve her gün kontrol etmekteyim, Windows güncelleştirmelerini kapatmıyorum.
Maalesef Windows 10'un ekosistemi çok sorunlu işliyor, çekmediğim sorun kalmadı, oyunu indirirken ayrı problem, indirdikten sonra ayrı problem. Beceremediğiniz ekosisteme neden bu kadar güvenip bir ton yazılım, oyun çıkarıp satıyorsunuz anlamıyorum, verdiğim parayla rezil oluyorum.