Windows 10'da Başlat Menüsünü Kullanıyor Musunuz?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X | RTX 3070
Önizleme sürümünü kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Kullanmaya başladığınız süre boyunca gerçekten Başlat menüsünü ciddi anlamda kullanan oldu mu? Yaklaşık 3 gündür önizleme sürümünü kullanıyorum ve bir kere bile Başlat menüsüne ihtiyacım olmadı.

Windows 8 ve 8.1 en çok Başlat menüsü eksikliği sebebiyle eleştirilmekteydi. Merak ettiğim şey, "Başlat menüsü" diye tutturanlar gerçekten asıl ihtiyacın bu olmadığını fark ettiler mi acaba? Ciddi anlamda merak ettiğim için soruyorum.

Son düzenleme:
Önizleme sürümünü kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Kullanmaya başladığınız süre boyunca gerçekten Başlat menüsünü ciddi anlamda kullanan oldu mu? Yaklaşık 3 gündür önizleme sürümünü kullanıyorum ve bir kere bile Başlat menüsüne ihtiyacım olmadı.

Windows 8 ve 8.1 en çok Başlat menüsü eksikliği sebebiyle eleştirilmekteydi. Merak ettiğim şey, "Başlat menüsü" diye tutturanlar gerçekten asıl ihtiyacın bu olmadığını fark ettiler mi acaba? Ciddi anlamda merak ettiğim için soruyorum.
Her zaman böyle oldu bu eksiklikleri hemen eleştirilir. Şu an windows 7 den kat kat hızlı ama hiç kimse hızı hakkında konuşmuyor sadece başlat yok diyorlar.

Linux kullanırken eğer Gnome, Unity gibi başlat menüsü olmayan masaüstlerinden zaten daha önceden başlat menüsüz bir masaüstü düzenine alışmıştım. KDE kullanırken sağ üst köşede başlat menüsü işlevi gören bir "K" logosu olsada Alt+F2 ile gelen işlevsel bir çalıştırma arayüzü, Ctrl+Alt+Del tuşlarıyla sistemi kapatmam için karşıma seçenekler çıkması ve konsolu hızlıca çalıştıran Yakuake adlı program başlat menüsüne olan gereksinimimi sıfıra indiriyordu.

Ancak Windows 7 kullanırken başlat menüsü oldukça işime yarıyordu. En son kullanılan uygulamaların başlat menüsünde gösterilmesini engelliyordum ve o aralar en çok oynadığım oyunu, en çok kullandığım programları başlat menüsüne dizebiliyordum; hızlıca kullanıcı dizinindeki dosyalara, denetim masasına ve bilgisayara hızlıca erişebiliyordum. Alttaki arama kutucuğu da cabası. Bu bana oldukça işlevsel geliyordu ve Windows 8.1'de kaldırıldığını duyunca pek üzülmüştüm.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı