Windows 10'da boşta yüksek RAM kullanımı oluyor

Makaleler
7
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
320 GB WD
Ekran kartı
GT610M
İşlemci
i5-3230M
Merhaba. Uzun süre önce Windows 10 kurdum ve başından beri böyle bir sorun vardı ancak sonlara doğru dayanamaz hale geldim. Sublime text, Spotify ve Google açık, istemeden bir uygulama açtığımda sistem kilitleniyor. Boşta bile çok fazla RAM tüketiliyor. Windows sürümümden mi kaynaklı, RAM'den mi anlamadım. Düzenli virüs taraması yaparım, virüs değil.

1672170015226.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11'in son güncel sürümünü 10 saat kadar beta son sürümünü ise 3 saat kadar kullandım ve çok ne şekilde Windows 11 kullanılabilir durumda olmadığını söyleyebilirim ve birçok kişi bana katılacaktır.
Windows 11, 10'un makyajlı hali ama ham hali olgunlaşmamış. :)

Windows 11'in son güncel sürümünü 10 saat kadar beta son sürümünü ise 3 saat kadar kullandım ve çok ne şekilde Windows 11 kullanılabilir durumda olmadığını söyleyebilirim ve birçok kişi bana katılacaktır.
Windows 11, 10'un makyajlı hali ama ham hali olgunlaşmamış. :)
Ekran kartı ve işlemcim için sürücü desteği olduğunu sanmıyorum, geçmem sorun yaratacaktır.

Windows 10 için 4 GB RAM biraz düşük o yüzden yüksek kullanım varmış gibi hissediyorsunuz. Normal bunlar sadece sizin sahip olduğunuz RAM miktarı yetersiz.
Emektar sistem hocam zaten, senelerdir değiştirmeye niyetlenip bir türlü değiştiremedim hep biriktirdiğim paralar gitti :( :D

Ekran kartı ve işlemcim için sürücü desteği olduğunu sanmıyorum, geçmem sorun yaratacaktır.

Emektar sistem hocam zaten, senelerdir değiştirmeye niyetlenip bir türlü değiştiremedim hep biriktirdiğim paralar gitti :( :D
Windows 8.1 sizin için daha mantıklı olacaktır ama Microsoft desteğini kesiyor. Ama yine de Windows 10 kullanmak isterseniz Windows 10 LTSC kullanabilirsiniz en hafif Windows 10 versiyonudur kendisi RAM kullanımı biraz daha az olacaktır.

Windows 8.1 sizin için daha mantıklı olacaktır ama Microsoft desteğini kesiyor. Ama yine de Windows 10 kullanmak isterseniz Windows 10 LTSC kullanabilirsiniz en hafif Windows 10 versiyonudur kendisi RAM kullanımı biraz daha az olacaktır.
Normalde 8.1 vardı, elimde disk bulunmadığı için bilgisayarcıya verdim ve direk 10 Pro kurmuş, 2102 versiyonu.

Windows 10 zaten 4 GB için ağır, 10 Pro daha da ağır bence bilginiz varsa Windows 10 LTSC kurun daha rahat kullanırsınız.
Bilgi konusunda sorunum yok, sorunum veri probleminde. 150 GB'a yakın veri yedeklemem gerekecek ve bunun için bir USB belleğim veya ayrı bir diskim yok.

Merhaba. Uzun süre önce Windows 10 kurdum ve başından beri böyle bir sorun vardı ancak sonlara doğru dayanamaz hale geldim. Sublime text, Spotify ve Google açık, istemeden bir uygulama açtığımda sistem kilitleniyor. Boşta bile çok fazla RAM tüketiliyor. Windows sürümümden mi kaynaklı, RAM'den mi anlamadım. Düzenli virüs taraması yaparım, virüs değil.

Eki Görüntüle 1615925

Mem Reduct kullanarak RAM önbelleğini temizleyebilirsiniz ancak bunu RAM dolduğu zaman yapmanızı öneririm. Boşta kullanılan RAM miktarını fazla ciddiye almayın sistemin ihtiyacı var ondan kullanıyor. Gereksiz hizmetler falan kapatılırsa bu miktar düşebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı