Rehber Windows 10'da daha az gecikme alma rehberi

GeForce GTX 1060

Hectopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirtmek isterim rehberimiz NVIDIA kullananlar için olacaktır. AMD ve İntel kullananlar için ayar bilmiyorum. Neyse konuyu uzatmadan yapacağımız ayarlara geçelim.

İlk öncelikle sağ alttaki çentikten NVIDIA Denetim Masasını açıyoruz. İstiyorsanız bunu masaüstünde boş bir yere sağ tıklayarak açabilirsiniz.

1745339873099.png

Açtıktan sonra sol üst kısımdan 3D Ayarlarının Yönetilmesi bölümüne geliyoruz. Geldikten sonra ekranın tam ortasında Düşük Gecikme Oranı Modu ayarını Açık veya Ultra ayarlayabilirsiniz. Zaten bu ayarı herkes biliyordur bilmeyenler varsa yapabilir.

1745339968119.png

Son olarak aynı yerden aşağıya kaydırdığınızda Önceden oluşturulmuş Sanal Gerçeklik kareleri ayarı sizde muhtemelen 1 ayarlıdır. Bu ayarı aynı fotoğrafta ki gibi 3D uygulama ayarlarını kullan ayarını seçerek uygulaya basın.

Ayarın açıklaması:
1745340056263.png

Özellikle rekabetçi oyunları çok oynayan varsa bu ayarları yapmasını öneririm. Adamları daha önce görürsünüz ve direkt vurursunuz. Umarım rehberim işe yarar. İşe yararsa bunu arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Diğer rehberlerde görüşmek üzere, iyi günler iyi sosyaller dilerim.

AMD tarafında Adrenalin Edition ile anti lag kullanmanızı asla tavsiye etmem. Oyun ayarlarında bulunan antilag 2 sorunsuz çalışıyor. Bunun dışında RAM timing değerleri ile oynamak gibi etkenler de çok daha iyi gecikme almanıza sebebiyet verebiliyor.

AMD tarafında Adrenalin Edition ile anti lag kullanmanızı asla tavsiye etmem. Oyun ayarlarında bulunan antilag 2 sorunsuz çalışıyor. Bunun dışında RAM timing değerleri ile oynamak gibi etkenler de çok daha iyi gecikme almanıza sebebiyet verebiliyor.

Bahsettiğiniz ayar bu mu? Bu ise neden tavsiye etmiyorsunuz?

1745954629544.png

Bu giriş gecikmesi azaltmıyor. Çoğu oyunda sttuter sebebiyet veriyor. Çoğu oyunda anlık drop girme sebebini oluşturuyor.

Ben bir şey yaşamadım halen.

İnternette incelemeleri var gidip bakabilirsin. Senin oynadığın oyunlara yaratmıyabilir. Bütün oyunlarda değil ama birçok oyunda anlık drop yaşatıyor. Örn; NFS Heat gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı