Hepinize merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. 1 haftadır uğraşıyorum ama bir sonuca ulaşamadım belki siz yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm. Laptopumu açık bıraktım gece ve sabah elektrikler gitmiş. Benim laptop da kendini yeniden başlatmış fakat sabah baktığımda görseldeki hata ile karşılaştım. Ardından BIOS'tan format atmayı denedim USB ile düzelmedi. Gelişmiş seçeneklerden sıfırlamaya çalıştım yine olmadı maalesef yarıda tekrar aynı mavi ekrana geldi. Otomatik onarım da olmadı C:Windows\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt yazıyor. YouTube'dan videolara baktım komut sistemi komut yazıyorlar fakat 2. görseldeki sorun ile karşı karşıya kalıyorum. Sistem gerı yükleme hiçbir araç çalışmıyor 2. görseldeki hatayı alıyorum.
Öğrenemedim, daha fazla uğraşamayacağım için servise vereceğim. Ücretli ve yedekli Windows'um olmasına rağmen bunları yaşıyorum. Bilgisayarı alınca ilk iş diğer işletim sistemlerini araştırmak ve aklıma yatana geçmek olacak.
Windows'u kişisel verilerinizi silmeden tekrar kurmayı denediniz mi başka bir USB'den? Kullanabileceğiniz benim bildiğim pek alternatif yok. Windows'un yerini tutabilecek başka işletim sistemi var mı? Ha bilgisayarınız sağlamsa VM kurarsınız siz bilirsiniz.
Eğer bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorsanız SSD kullanmanızı öneririm. Hem hız anlamında daha iyi hem de bu tarz dosya bozulmalarına karşı HDD'ye göre daha dayanıklı. Malum HDD'ler daha hassas oldukları için bu tarz sıkıntılar meydana gelebiliyor.
Tekrar merhaba zorda olsa Hiren's Boot'u kurup girebildim fakat İngilizce yapmam gerekenleri söyleyebilir misiniz? Format atmanın bir yolu var mı bu program üzerinden?
@Angarya_messi 3 sene içerisinde aldığım 2. SSD bu. İkisi de Samsung EVO. İlki bozuldu, darbe görmüş dediler iade almadılar. Bu da eğer bozulduysa daha SSD almayacağım. 1000 TL'den başlıyor zaten, madem bozuluyor eski sistem HDD'ye dönerim, halihazırda elimde mevcut. Yarın belli olacak.
@Crownguard Microsoft'un kendi platformuna sordum. Çıkmış yetkili biri YouTube'da video çeken elemanın abuk subuk videolarına yönlendiriyor. Koskoca firmasın, oluştursana bir tane ekip, bu tür sorunları olanları kendi yaptığın profesyonel videolara yönlendirsen. Media Creation Tool üzerinden bütün seçenekleri denedim, hiçbiri olmuyor. Sistemin yedeklemesi de vardı, onu bile görmüyor. Ne güncellemeleri kaldırabiliyorum, ne komut isteminde yapabiliyorum ne de sistemin zamanını geri alabiliyorum. Hepsinde 'üzgünüz Windows sorunla karşılaştı' vs. Diyor. Başlığı açan arkadaşla benzer sorunlar yani. Aynı hatayı bana da veriyor.
@blenxi
Windows'u deneyimlerken gerek bilgisayarımın eskiliği, gerek benim rahat durmayıp yazılımsal anlamda bilgisayarı karıştırmam bir çok sorunla karşılaşmama sebep oldu. Sistem dosyalarımı .jpg'ye bile dönüştürmüştüm! Ama bunu ilk defa görüyorum. (Yanlış anlaşılmasın. Çok bilgiliyim demiyorum, hatta hiç bilgili değilim ama şaşırdım.)
@Crownguard benim kendi konum var dün açtığım, benim sorun bir tık daha farklı ama özünde yine Windows'un onarma işlerini yapamaması. 6 tane seçenek koymuşlar oraya hiçbiri çalışmıyor. Ben kasasında toz bile olmayan adamım, sistemi sürekli güncel ve aktif tutan, tehlike içerecek her şeyden kaçan biriyim. Zaten bu bela Windows güncelleştirmeyle geldi bana. Benden kaynaklı değil yani.