Windows 10'da virüsler nasıl temizlenir?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 kullanıyorum. Bilgisayarımı kullanırken fare imlecinin yanında kısa süreli olma suretiyle mavi çark sürekli dönüyordu. Virüs olduğundan şüphelenmiştim. En son kullanırken art arda üç CMD'nin açılıp kapanmasıyla emin oldum. Bilgisayarımı da sıfırlayacaktım zaten. Dün fabrika ayarları sıfırladım lakin çözülmedi. Windows Defender ile hızlı taramalar yaptım. Ama virüs tespit etmedi. Tam tarama yaptığımda ise kendi kendine kapandı. Avarst'ı da yükledim ama o da bulamadı. Adı malware idi sanırım, onu da denedim ama bulamadı. Ne yapma mı önerirsiniz? PC'yi sıfırlamadan önce tarama yaptığımda bir trojan virüsü göstermişti. Bilgisayarı tekrar sıfırlasam çözülebilir mi? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler. Uzman arkadaşımız var mı AnyDesk versem?

Sıfırlayacağınızı söylemişsiniz zaten. Format atmanız daha iyi olur onun yerine. Ayrıca format atmazsanız da Kaspersky ve Malwarebytes ile tam taramalar yapabilirsiniz.

Hocam profilinizi az daha gerçekçi yapaydınız taramada sarı saçlı kız yazınca 1. resime düştü.
Hocam zaten kız olduğum için koymadım. Gerçekçi olsun diye de koymadım.
Hocam ona bakarsanız çoğu uygulama öyle.

Bende de 3 veya 4 cmD art arda açılıyor ama bende virüs yok. Mavi çarkın sürekli dönmesi buradan (kastdettiğin galiba mouse işaretçisinin bekletmesi) bilgisayarın virüs olduğunu göstermez. yavaş olabilir. Bu arada gidipde antivırus programları indirme onları çoğu zaten virüs. Eğer antivırüs indirdi ise şimdiden geçmiş olsun ki tabii antivirüs programlarından anlamıyorsan.

Bahsetmiş olduğunuz pencereler windows tarafından da açılıyor olabilir çünkü Pc'de değişiklik yaptıkça optimizasyon gerekiyor işte bunu da bu şekilde yapıyor. Ha illa taramak istiyorsanız Bitdefender sisteminizi yeniden başlatarak siyah boot ekranından tüm alanı tarıyor fakat biraz uzun sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…