Windows 10'dan Windows 7'ye Dönme

BigBadWolf

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2016
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda Windows 10 yüklü,

8Gb ram
İntel i7 3.Nesil işlemci
Amd Redeon Ekran Kartı ve 1GB Hard Disk var.

Öncelikle bu laptop toshiba idi ve windows 8 yüklü geldi. Herhangi bir sorun oluncaya kadar bir şey yapmadım.

İlk sorun bilgisayarın kendi içinde formatını kendi kendine silmesi oldu, bilgisayarı yenileyemez oldum.
Yaklaşık 1 ay sonra GTA 5 oynadığım pc'de en basit oyunlarda hatta internette dolaşırken boştayken bile takılmalar donmalar başladı.

Daha sonra windows 10'a yükselttim şu an her şeyi güncel ilk başlarda windows 10'da kasma yoktu 1 hafta sonra hafiften kasmaya başladı. Dün ise en saçma olayı yaşadım windows orijinal lisans anahtarımı önceden etkinleştirdiği halde iptal etti, anahtarı sildi ve şu an ürün anahtarı yok diyor...

Gerek sorunsuz bir işletim sistemi olması gerekse de lisans ve performans sorunu olmaması nedeniyle windows 7 yüklemeye karar verdim. Windows'un 8 ve 10 ile ne kadar saçmaladığını anladım. Kaç bilgisayarcıya götürdüysem sorun işletim sisteminde dedi. Zaten windows bundan sonraki tüm laptopları windows 10 kilitli satacakmış doğru düzgün çalışmayan birçok sorunu olan bi işletim sistemini nasıl satacaklar merak ediyorum.

Bunu buraya yazmamdaki amaç her ne kadar 8 ve 10 tasarım ve kullanış bakımından güzel olsa da arkada çalışan gereksiz windows işlemleri system volume information gibi sistemi bir süre sonra tıkamaları system volume information'u ilk kasmalarda farkettim daha sonra yaklaşık 50gb log tutmuş olduğunu gördüm tabi logları sildim (neden sildin demeyin zararlı olabileceğini bende biliyorum) hala saçma takılmalar uyku modundan sonra işletim sisteminin kitlenmesi kullandığım bilgisayarın özelliklerine yazık diyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda en iyi işletim sistemi Windows 10'dur. Temiz Windows 10 kurulumu yap tekrar dene. Ayrıca o bilgisayarcı dediklerin bakkaldan farklı bir yanı yok.
 
Winxp Boşta ram kullanımı 200 mb
Win7 boşta ram kullanımı 700 mb
Win8 boşta ram kullanımı 1gb
windows 10 boşta ram kulanımı 1.2gb

sürüm ilerledikçe işletim sistemleri sistemi daha çok kullanıyor.
 
Arada tarayıcıda gezerken tarayıcı donuyor sekmelerden geçemiyorum. Yüklediğim oyunlarda sıkıntı çıkıyor bozuluyor. Boşta 1.5gb Ram kullanıyor. İnanır mısınız ama Minecraft denen değişik oyunda bile bilgisayar kasıyor benim sistemin yarısı gücündeki sistemde bile kasmayan oyun bende kasıyor.
 
Arkadaş oyun oynuyordum birden mavi ekran çıkıyor ve kişisel bilgisayarınızda bir sorun oluştu falan diyor sonra kendini güncelliyor. Neden böyle şeyler yapıyor bu w10 ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı