Windows 11 23H2 ile Dosya Gezgini Adres Çubuğunda Sürükle-Bırak Özelliği Kalktı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Microsoft geliştiricilerinin görünüşe göre ‘sürükle ve bırak’ özelliğiyle ilgili bir alıp veremedikleri var. 23H2 olarak da bilinen “Moment 4” güncellemesi, Windows 11 KB5030310 ile birlikte isteğe bağlı bir etkinleştirme paketi olarak kullanıma sunulmaya başlamıştı. Bu güncelleme, Dosya Gezgini’nin adres çubuğunda sürükle ve bırak özelliğini devre dışı bırakıyor. Windows 11 ilk çıktığında görev çubuğuna sürükleme işlemi […]

Devamı: Windows 11 23H2 ile Dosya Gezgini Adres Çubuğunda Sürükle-Bırak Özelliği Kalktı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Yeni dosya gezginini tasarlarken, bu özelliğini kodlarını unutmuşlar ondan kaldırdık demişler (!).

Windows'u pratik ve kolaylığından seviyordum ama artık pratiktlik gidiyor. Windows 7'yi özlüyorum.

@ByApple @LewisLosa tam olarak ne işe yarıyordu? Ciddi soruyorum.
Dosyayı/klasörü önceki klasöre taşımaya yarıyordu.
Mesela C:\Users\HP\Desktop\Kodlar\kod.py dosyasını alıp yukarıdan C:\Users\HP konumuna atabiliyordun.
Aynı şey klasörler için de geçerli. Bir ZIP dosyasını klasöre çıkartınca kullanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…