Windows 11 24H2 sürümünden, Windows Insider programı aracılığıyla 25h2'ye geçiş yapmıştım. Bu geçişle birlikte gelen uygulamaları otomatik olarak kategorilere ayıran yeni başlat menüsü tasarımını bir süredir kullanıyordum.
Son güncellemelerden sonra, daha önce 24H2'de karşılaşmadığım bazı ciddi sorunlar dikkatimi çekti.
Yeni başlat menüsü tasarımı kayboldu. 25H2 ile gelen ve uygulamaları "utilities & Tools",
"Productivity", "Games" gibi otomatik kategorilere ayıran modern başlat menüsü tasarımı tamamen gitti. Sistem, şu an klasörleri göstermeyen eski tip başlat menüsü tasarımına geri dönmüş durumda.
Bu durumun yeni güncellemedeki bir hata mı, yoksa özelliğin geçici olarak mı geri çekildiğini merak ediyorum.
Ayarlar uygulamasında depolama bölümü çöküyor.
Ayarlar > sistem > depolama yolunu izleyip "daha fazla kategori göster" seçeneğine tıkladığımda, ayarlar uygulaması aniden kapanıyor.
Benzer şekilde, gelişmiş depolama ayarları > diğer sürücülerde kullanılan depolama alanı menüsünden herhangi bir diske tıkladığımda da ayarlar uygulaması yine çöküyor.
Sizlerde de benzer sorunlar mevcut mu? Bu yeni başlat menüsü tasarımının kaybolması ve Ayarlar'daki çökme sorunuyla karşılaşan var mı?
Ek olarak, Başlat menüsü ayarlarının da bu sürümde değiştirilmiş olduğunu fark ettim. Belki klasörlerin kaybolması bu değişiklikle ilgilidir.
Teşekkürler.