Windows 11 CS:GO oyun açılış süresi 20+ saniye

Quarit

Hectopat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
3.831
Makaleler
1
Çözümler
25
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 ilk beta sürümünden beridir kullanmak istiyorum. Fakat CS:GO oyun açılış süresi hala uzun sürüyor. İlk zamanlar 50 saniyeyi buluyordu. Şu an denediğim Windows 11 farklı sürümlerde Windows 10'a göre çok yavaş açılıyor. 20-22 saniye içinde oyun açılmaya başlıyor. Oyunun menü kısmının gelme süreside 5 saniye. Bu durumda toplam 30 saniye sonra oyun içi işlem yapabiliyorum. Bu sorunu düzeltmenin bir yöntemi var mı ?

Windows 10 için oyunu hızlı açılması için internette çözüm önerileri var. Ama bu Windows 11 için yok gibi, bununla birlikte aynı sorunu yaşayan çok kullanıcı var. Şu an kullandığım Windows 11 Insider ISO dosyası indirip kurdum. Sürüm; "22621.105" Dev Channel olan son sürümüde denedim ama durum aynı. Umarım çözümü bilen birileri vardır :)
 
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 ilk beta sürümünden beridir kullanmak istiyorum. Fakat CS:GO oyun açılış süresi hala uzun sürüyor. İlk zamanlar 50 saniyeyi buluyordu. Şu an denediğim Windows 11 farklı sürümlerde Windows 10'a göre çok yavaş açılıyor. 20-22 saniye içinde oyun açılmaya başlıyor. Oyunun menü kısmının gelme süreside 5 saniye. Bu durumda toplam 30 saniye sonra oyun içi işlem yapabiliyorum. Bu sorunu düzeltmenin bir yöntemi var mı?

Windows 10 için oyunu hızlı açılması için internette çözüm önerileri var. Ama bu Windows 11 için yok gibi, bununla birlikte aynı sorunu yaşayan çok kullanıcı var. Şu an kullandığım Windows 11 Insider ISO dosyası indirip kurdum. Sürüm; "22621.105" dev channel olan son sürümüde denedim ama durum aynı. Umarım çözümü bilen birileri vardır :)

Bende de aynı ama açıkçası pek kafaya takmadım oyunla alakalı ya da Windows'a bağlıyorum sistemlik bir durum olması imkansız.
 
Bende de aynı ama açıkçası pek kafaya takmadım oyunla alakalı ya da Windows'a bağlıyorum sistemlik bir durum olması imkansız.

Şu ayrıntıyıda belirtmeyi unuttum pardon. Mesela Steam üzerinde ki diğer oyunları açtığım zaman seri bir şekilde açıyor. Valorant oyunuda hızlı. Hatta depolama disk (HDD) içine kurulu oyunlar bile 5 saniye içinde açılıyor. Sadece CS:GO oyununda böyle bir gecikme yaşıyorum. Normalde takmam ama bazen sunucuya hızlı girmem gerekiyor ve bu yüzden can sıkıcı olabiliyor.
 
Şu ayrıntıyı da belirtmeyi unuttum pardon. Mesela Steam üzerinde ki diğer oyunları açtığım zaman seri bir şekilde açıyor. Valorant oyunuda hızlı. Hatta depolama disk (HDD) içine kurulu oyunlar bile 5 saniye içinde açılıyor. Sadece CS:GO oyununda böyle bir gecikme yaşıyorum. Normalde takmam ama bazen sunucuya hızlı girmem gerekiyor ve bu yüzden can sıkıcı olabiliyor.

Aynısı hocam Valorant'ta daha hızlı giriyorum bende oyunla alakalı windowslada ilgisi pek yok açıkçası W10dada aynı W11dede.
 
O zaman durum W11 le alakalı.

Yani evet. Ben de Windows 11 için bu problemin çözümünü arıyorum. Yabancı forumlarda aynı sorunu yaşayanlar var ama çözüm için elle tutulur hiçbir kaynak yok. Bekle bekle ama nereye kadar. Windows 11 ilk final sürümü uzun zaman önce çıktı. Microsoft hala bunu nasıl fix yapamamış anlam veremiyorum. Ciddi bir bug mı acaba. Çünkü eminim yığınla bu sorunu yaşayan kullanıcılar Microsoft'a geri dönüş bildirimi yapmıştır. Ben bile yaptım. Valveye bile yazdım.
 
Yani evet. Ben de Windows 11 için bu problemin çözümünü arıyorum. Yabancı forumlarda aynı sorunu yaşayanlar var ama çözüm için elle tutulur hiçbir kaynak yok. Bekle bekle ama nereye kadar. Windows 11 ilk final sürümü uzun zaman önce çıktı. Microsoft hala bunu nasıl fix yapamamış anlam veremiyorum. Ciddi bir bug mı acaba? Çünkü eminim yığınla bu sorunu yaşayan kullanıcılar Microsoft'a geri dönüş bildirimi yapmıştır. Ben bile yaptım. Valve'ye bile yazdım.

Her şeyi kafama takan bir insan olarak söylüyorum bu durum kafama hiç takılmıyor.
 
Her şeyi kafama takan bir insan olarak söylüyorum bu durum kafama hiç takılmıyor.
Genelde her şeyi kafama takmayan biri olarak söylüyorum ki bu sorun kafama takılıyor. Oyunun 30 saniye açılması aslında o kadar batmıyor. Kendi kendime "diğer oyunlar böyle bu oyun neden böyle" diye takmıyorum. Sadece Windows 11 ile CS:GO uyumunda bir problem olduğunu belirtmek için kıyaslamalar yaptım. Ayrıca FACEIT oynadığım için bazen oyundan girip çıkmam gerekiyor. Şöyle bir şey daha var beni olumlu etkileyen bayağı. Windows 10'a göre daha yüksek FPS değerleri alıyorum. %1 Low FPS ve genel FPS olarak. Bir de dikkatimi çeken başka bir şey. FPS Windows 10'da 300 olduğu zaman daha yüksek FPS'lere göre ghosting oluşuyordu. Windows 11'de bunu denemek için FPS 200 yaptım ve aynı 500 FPS akıcılığı gibiydi. Yani bayağı stabil bu konuda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı