Windows 11 desteklemeyen cihaza Windows 11 kurulumu mantıklı mı?

Windows 11 desteklemeyen ASUS GL553ve cihazıma Windows 11 kurmak istiyorum. TPM 2.0 yongası mevcut değil fakat, Rufus ile bu gereksinimi kaldırıp Windows 11'i kurabileceğimi biliyorum. Benim sorum, herhangi bir sorun yaşar mıyım? Daha önce desteklenmeyen cihazlara Windows 11 yükleyen arkadaşların deneyimleri nasıl?

i5-7300HQ - GTX 1050Ti - 1X8 GB RAM - 240 GB SSD - 1 TB HDD

Sisteminiz nedir?

Bence bypass ile Dual boot yapıp bir deneyin derim. i3 6100 Sistemde çalıştırmışlığım var.

i5-3210M, Intel 4000 HD, 500 GB HDD, 2X4 GB RAM olan 11 yıllık laptopta kullanıyorum. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum Linux ve Android alt sistemleri dahil ve sorun çıkmadı, 1 kere mavi ekran oldu o da driver kaynaklı.

Bence bypass ile Dual boot yapıp bir deneyin derim. i3 6100 Sistemde çalıştırmışlığım var.
Haklısınız, en iyisi deneme yanılma yöntemi olacak sanırım

Kurabilirsiniz fakat kasma ve donma problemi yaşarsınız.
Donanımsal olarak, kasma yaşayacağımı düşünmüyorum, Windows 11 desteklemediği için mi kasacağını söylüyorsunuz?

i5-3210M, Intel 4000 HD, 500 GB HDD, 2X4 GB RAM olan 11 yıllık laptopta kullanıyorum. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum Linux ve Android alt sistemleri dahil ve sorun çıkmadı, 1 kere mavi ekran oldu o da driver kaynaklı.
Bu değerli deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

i5-7300HQ - GTX 1050 Ti - 1x8 GB RAM - 240 GB SSD - 1 TB HDD

1. Öncelikle buradan Rufus programını indirin.
2. Ardından Windows 11 22H2 Türkçe x64 ISO dosyasını indirin.
3. Sonra USB'yi PC'ye takın. BIOS sistem ise MBR'yi, UEFI ise GPT'yi seçin. Ve sonrasında indirdiğiniz ISO dosyasını seçin.
4. Ve başlat'a tıklayın işlemler bittikten sonra "Remove requirement for 4 GB RAM + Secure Boot and TPM 2.0" seçeneğini seçin.
5. İşlemler başarıyla bittikten sonra Windows 11 kurulumu başlayacaktır.

Not: "Sistem Geri Yükleme Noktası" oluşturmanızı tavsiye ederim. Kimi zaman hata verip "işlemleri geri alarak orijinal şekilde Windows 10'a döner" bazen "mavi ekran" hatası verdiği zaman yeniden Windows 10'u sıfırdan kurmanız gerekebilir. Sorumluluk size aittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…