Windows 11 etkinleştirme anahtarı nereden alınır?

1000 TL ise oda orijinal değildir. Sitesinde 3599TL diyor.

Lisanslar orijinal. Eğer kullandıysanız 'özel dağıtım' olarak geçiyor. Bu lisanslar şirketlere, kurumlara vb. yerlere dağıtılıyor genelde oradan alınıp satılıyor. Tabii ki de güvence yok sonuçta bir gün lisans bir anda devre dışı kalabilir ama 2-3 yıldır kullanan tanıyorum bir sıkıntı yaşamadılar. Biraz da şans işi. Bu ekonomide kolay kolay bir gencin 3K'ya key alması pek olası değil bunu da kabul etmek gerek.

Windows 11 home kullanıyorum. Direkt olarak Windows 11 home key mi almam lazım yoksa windows 11 home oem dijital lisans key mi? Aralarında 20 tl fark var

Windows 11 Home kullanıyorum. Direkt olarak Windows 11 Home key mi almam lazım yoksa Windows 11 Home OEM dijital lisans key mi? Aralarında 20 TL fark var.

Windows 11 Home key dediği Retail, OEM dijital lisans dediği OEM key. Bence OEM al ama sen bilirsin, işine geleni alman daha iyi olur.

Windows 11 Home key dediği Retail, OEM dijital lisans dediği OEM key. Bence OEM al ama sen bilirsin, işine geleni alman daha iyi olur.

Farkları hakkında hiçbir bilgim yok beni bı aydınlatır mısın kısaca

Farkları hakkında hiçbir bilgim yok beni bir aydınlatır mısın kısaca?

Attığım konuya bakarsan daha detaylı anlarsın ama ben yine de yazayim.

Retail lisans: Birden fazla bilgisayarda kullanılabilir ve Microsoft hesabı girdiyseniz ona kaydolur. Retail lisansı bir yere not aldığınız zaman format sonrasında tekrar kullanabilirsiniz. Bazen format atılsa bile Retail lisans olmasına rağmen otomatik etkinleşebiliyor benim öyle.

OEM lisans: Anakarta gömülür ve format atsanız bile otomatik etkinleşir, lisans kaybolmaz.

Lisanslar orijinal. Eğer kullandıysanız 'özel dağıtım' olarak geçiyor. Bu lisanslar şirketlere, kurumlara vb. yerlere dağıtılıyor genelde oradan alınıp satılıyor. Tabii ki de güvence yok sonuçta bir gün lisans bir anda devre dışı kalabilir ama 2-3 yıldır kullanan tanıyorum bir sıkıntı yaşamadılar. Biraz da şans işi. Bu ekonomide kolay kolay bir gencin 3K'ya key alması pek olası değil bunu da kabul etmek gerek.

Tabii ki ben o anlamda demedim orijinal hani Microsoft sitesinde 1000 TL sandım yoksa 3500 ölsem vermem. Zamanında 550 TL vermiştim orijinal kutulu almıştım Windows 10 güya son olacaktı oda yalan çıktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı