Windows 11 GTX 1650 Ekran Kartı Oyunlarda Kullanılmıyor

Adolee

Zeptopat
Daha fazla  
Lenovo Gaming laptop kullanıyorum fakat bir süredir bu sorunu çözemiyorum. Aygıt yöneticisinde Intel UHD Graphics 630 ve NVIDIA GeForce GTX 1650 görüntü bağdaştırıcıları olduğu gözüküyor.
Laptoplarda bu sorun oluyor genelde diye düşündüm fakat internette net bir çözümünü bulamadım. İşlemci ekran kartımı ve NVIDIA ekran kartımı güncelliyorum fakat genel olarak oyunlarda harici ekran kartını kullanmadığını görüyorum. Oyunlar açıkken sadece Intel UHD Graphics'in kullanıldığını görüyorum. Ayrıca gelişmiş ekran ayarlarında sadece dahili ekran gözüküyor. Sanırım harici ekran kartı da olmalı diye düşünüyorum.
Geçen hafta Sekiro oynamaya çalıştım ve sadece harici ekran kartını kullansın diye NVIDIA Denetim Masası'ndan yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçtim fakat görev yöneticisinde hala işlemci ekran kartını kullandığını gördüm.
Artık sorunun ya donanımsal ya da Windows 11'den dolayı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia denetim masasından genel ayarlar kısmından tercih edilen grafik istemcisini yüksek performanslı seçiniz. Eğer program ekle kısmından oyunu ekleyip yaptıysan olmayabiliyor.

Nvidia denetim masasından genel ayarlar kısmından tercih edilen grafik istemcisini yüksek performanslı seçiniz. Eğer program ekle kısmından oyunu ekleyip yaptıysan olmayabiliyor.
Öyle zaten fakat manuel olarak harici ekran kartını kullanacak programı seçmek işe yaramıyor galiba ya da benlik bir olay var anlamıyorum.
En son Bannerlord deniyecektim fakat launcherda ekran kartını kullanmasına rağmen oyuna girince ekran kartını kullanmadığını gördüm. Oyunun ayarlarında GTX 1650 seçili olmasına rağmen Intel'in ekran kartını kullanmaya devam ediyor. Sonra 10fps falan alıyorum işte. Sebebinin launcherin ayrı oyunun ayrı exe dosyası olup ona göre Nvidia denetim masasındaki program ayarlarında seçeceğimi düşündüm fakat oyun nerdeyse bütün exe dosyalarını eklememe rağmen hala Intel'in ekran kartını kullanmaya devam etti. Sence oyunla alakalı bir durum mu yoksa Nvidia'nın bir sorunu mu?

Bende aynısı fivemde oluyordu oyunun grafik ayarlarının bulunduğu klasörü bulup en alttaki grafik kartına GTX 1650 ekran kartımı yazıp dosyayı salt okunur olarak kaydettim eğer oyunun grafik ayarlarının kaydedildiği klasörü bulabilirsen yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…