Windows 11 GTX 1650 tanınmıyor

Muhammed Mert

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Sorunum şu:
İki gün öncesine kadar GTX 1650 ekran kartım ile oyun oynayabiliyordum. Dün gelen güncelleme ile artık cihaz ekran kartını tanımıyor. GeForce Experience uygulaması güncelleme yok diyor. Web sitesinden en son sürüm sürücüyü indirip kurdum. Güncellemeyi geri aldım ama bir türlü sorunum düzelmedi. Oyunlarda ekran kartımı görmüyor. Çözümünü bilen yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    99,9 KB · Görüntüleme: 214
  • 2.jpg
    2.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 186
Daha önce de yazmıştım. Insider sürümünde her yeni güncelleme ile çoğu hata giderilirken mevcut çalışan uygulamalar, işlevler vb. hata verebilir. Günlük kullanım için insider tercih edilmemeli. Yenilikleri eş zamanlı takip etmek istiyorsanız disk alanınızda biraz feragat edip Windows 11'i dual olarak kurabilirsiniz. Canınız sıkıldıkça girer bakarsınız.

Merhaba arkadaşlar.
Sorunum şu:
İki gün öncesine kadar GTX 1650 ekran kartım ile oyun oynayabiliyordum. Dün gelen güncelleme ile artık cihaz ekran kartını tanımıyor. GeForce Experience uygulaması güncelleme yok diyor. Web sitesinden en son sürüm sürücüyü indirip kurdum. Güncellemeyi geri aldım ama bir türlü sorunum düzelmedi. Oyunlarda ekran kartımı görmüyor. Çözümünü bilen yardımcı olabilir mi?
Aynı sorunu bende yaşamıştım, öncelikle sırayla şu adımları deneyebilir misiniz?
1-) Ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurmak.
Windows'u güvenli modda başlatıp DDU ile ekran kartı sürücünüzü silin ve yeniden kurun. Ardından sisteminizi yeniden başlatın. Sorun hâla devam ediyor ise
2-) Temiz kurulum yapmak. (Bunu yaptığınızda ayarlardan geri Windows 10’a dönemezsiniz.)
Ayarlar>Kurtarma>Sıfırla kısmından sisteminizi sıfırlayabilirsiniz. Eğer sisteminizi buradan sıfırlayacaksanız "Her şeyi kaldırın ve sürücüyü temizleyin" seçeneğini evet yapmalısınız. Eğer sorun yazılımsal ise Windows'u yeniden kurduğunuzda kesinlikle sorun çözülecektir, çözülmez ise sorun donanım kaynaklı olabilir. Tamirciye götürebilirsiniz. Eğer sorununuzu çözdüysem mesajımı çözüldü olarak işaretlemeyi unutmayın. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Aynı sorunu bende yaşamıştım, öncelikle sırayla şu adımları deneyebilir misiniz?
1-) ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurmak.
Windows'u güvenli modda başlatıp DDU ile ekran kartı sürücünüzü silin ve yeniden kurun. Ardından sisteminizi yeniden başlatın. Sorun hâla devam ediyor ise.
2-) temiz kurulum yapmak. (bunu yaptığınızda ayarlardan geri Windows 10'a dönemezsiniz.)
Ayarlar>kurtarma>sıfırla kısmından sisteminizi sıfırlayabilirsiniz. Eğer sisteminizi buradan sıfırlayacaksanız "her şeyi kaldırın ve sürücüyü temizleyin" seçeneğini evet yapmalısınız. Eğer sorun yazılımsal ise Windows'u yeniden kurduğunuzda kesinlikle sorun çözülecektir, çözülmez ise sorun donanım kaynaklı olabilir. Tamirciye götürebilirsiniz. Eğer sorununuzu çözdüysem mesajımı çözüldü olarak işaretlemeyi unutmayın. İyi forumlar.

Teşekkür ederim DDU ile tekrar denedim ama çözülmedi. Sorun Windows Update aracılığı ile gelen NVIDIA Display Driver güncellemesinden kaynaklı güncellemeyi sistemden bir türlü kaldıramadım.
Bu gün Windows 10'a dönmeyi planlıyorum.

Teşekkür ederim DDU ile tekrar denedim ama çözülmedi. Sorun Windows Update aracılığı ile gelen NVIDIA Display Driver güncellemesinden kaynaklı güncellemeyi sistemden bir türlü kaldıramadım.
Bu gün Windows 10'a dönmeyi planlıyorum.
Bu sorun genellikle Windows kaynaklı oluyor ve bulduğum tek çözüm temiz kurulum. Bende sizin gibi her şeyi denemiştim fakat olmamıştı. Temiz kurulum yapayım dedim düzeldi. Umarım sizinki temiz kurulumluk bir şey değildir. Tekrardan iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı