Windows 11 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

@AJFA son durum böyle. Buyurun yukarıda her detayı belirttim.
Okudum hocam, diyecek bir şeyim yok. 🤔

Bugün bildiğiniz gibi RTM sürümü İngilizce ISO ile kurdum. Yine sorunsuz, hatta daha seri bile diyebilirim Türkçe ISO'ya göre. Ayrıca görev çubuğundaki saate tıklayınca takvimin açılmama sorunu da düzeldi.

Okudum hocam, diyecek bir şeyim yok. 🤔

Bugün bildiğiniz gibi RTM sürümü İngilizce ISO ile kurdum. Yine sorunsuz, hatta daha seri bile diyebilirim Türkçe ISO'ya göre. Ayrıca görev çubuğundaki saate tıklayınca takvimin açılmama sorunu da düzeldi.
Sunuculardan banlandım umarım okumuşsundur o kısmı.

Artık sistemde BIOS'a girmekte bile zorlanıyorum. ESC tuşunda mı sorun var bilmiyorum. Sisteme bir şey oldu iyice Power'dan kapatmaktan. Çok çaresiz hissediyorum. Tüm ev ağını VPN'den geçirip tekrar deneyeceğim sunucuları kullanmayı.
16471231125042009804218921991232.jpg

Gerekli bağlantıları yaptım. Sunucudan banlanmamak için. Yeniden kurulum yapıyorum.

Son düzenleme:
Öyle bir işlemci yok bu arada. Xe grafikler olduğuna göre G1'li seriden bahsediyorsun. Neyse konu bu değil.

Sende sorun olmayabilir özellikle İnsider katıldıysan. Zaten temiz kurulum kısmı çok zor. Çünkü bu sakat işletim sistemi daha .Net Framework'lerden 3.5 kurulu olmasına rağmen kurmaya çalışıyor. Sonra çöktü. Yine çöktü bunu kurmaya çalıştığı için. Bugün 6.formatımı atıyorum şu an bu yazıyı yazarken. Windows geliştiricileri benim kadar uğraşsa şu an bu konu var olmayacaktı. Özetle şu an bu işletim sistemine yapılacak hiçbir övgüye tahammül edemiyorum.

Temiz kurulumla mı yoksa yükseltmeyle mi geçtin? Yükseltmede daha az sorun var temiz kuruluma göre.

22H2 kuruyorum zaten ben de İnsider üzerinden. 21H2'de Explorer.exe delirtti beni. 22H2 kullanıyorum şu an. 22H2'de çalışıyor bu arada. Daha az sorunlu ve bende daha iyi çalışıyor.

Oyun performansı konusunda ben bir kayıpla karşılaşmadım. Sizinki CPU Throttle'dır. Bazı sistemlerde format sonrası Throttle oluyor. Sizinki de öyle bir şey olabilir.

Farkettim ben de biraz araştırma yapayım dedim anında ben çıkıyorum. :)

Yukarıda cevabı verdim. Daha önceki mesajlarda da cevabı verdim. Yükseltmeyle geçtiyseniz zaten sorun yaşamazsınız. Temiz format atarak geçtiyseniz de ben inanamam. 6.Formatımı atıyorum bakın şu an. İnanın tahammülümü aşıyor şu mesajlar. Bir işletim sistemini temiz sıfırdan kurmak bu kadar zor olmamalı. 6 oldu bakın şu an.

Geçen de .NET Framework hatası yüzünden sistem kapanmadı. Üstüne üstlük Microsoft Store sunucularına bağlanamadı bu hatadan sonra. O yüzden 6.ya format atıyorum.

@AJFA son durum böyle. Buyurun yukarıda her detayı belirt
Öyle bir işlemci yok bu arada. Xe grafikler olduğuna göre G1'li seriden bahsediyorsun. Neyse konu bu değil.

Sende sorun olmayabilir özellikle İnsider katıldıysan. Zaten temiz kurulum kısmı çok zor. Çünkü bu sakat işletim sistemi daha .Net Framework'lerden 3.5 kurulu olmasına rağmen kurmaya çalışıyor. Sonra çöktü. Yine çöktü bunu kurmaya çalıştığı için. Bugün 6.formatımı atıyorum şu an bu yazıyı yazarken. Windows geliştiricileri benim kadar uğraşsa şu an bu konu var olmayacaktı. Özetle şu an bu işletim sistemine yapılacak hiçbir övgüye tahammül edemiyorum.

Temiz kurulumla mı yoksa yükseltmeyle mi geçtin? Yükseltmede daha az sorun var temiz kuruluma göre.

22H2 kuruyorum zaten ben de İnsider üzerinden. 21H2'de Explorer.exe delirtti beni. 22H2 kullanıyorum şu an. 22H2'de çalışıyor bu arada. Daha az sorunlu ve bende daha iyi çalışıyor.

Oyun performansı konusunda ben bir kayıpla karşılaşmadım. Sizinki CPU Throttle'dır. Bazı sistemlerde format sonrası Throttle oluyor. Sizinki de öyle bir şey olabilir.

Farkettim ben de biraz araştırma yapayım dedim anında ben çıkıyorum. :)

Yukarıda cevabı verdim. Daha önceki mesajlarda da cevabı verdim. Yükseltmeyle geçtiyseniz zaten sorun yaşamazsınız. Temiz format atarak geçtiyseniz de ben inanamam. 6.Formatımı atıyorum bakın şu an. İnanın tahammülümü aşıyor şu mesajlar. Bir işletim sistemini temiz sıfırdan kurmak bu kadar zor olmamalı. 6 oldu bakın şu an.

Geçen de .NET Framework hatası yüzünden sistem kapanmadı. Üstüne üstlük Microsoft Store sunucularına bağlanamadı bu hatadan sonra. O yüzden 6.ya format atıyorum.

@AJFA son durum böyle. Buyurun yukarıda her detayı belirttim.
yükseltme yaptım 2 yada 3 uygulamada hata verdi onlarıda silip tekrar yükledim hic bir sıkıntısı yok

Güncel ISO'lar zaten sorunlu. Ama işin kötü yanı. Bu OS'ta güncelleme bile yaparken sorun yaşadığımdan ve artık sunuculardan banlandığım için elim kolum bağlı. 1 gün sonra muhtemelen tekrar sunuculara erişebileceğim.

Şu rezilliği de bir kenara yazın bu arada arkadaşlar. An itibariyle elim kolum bağlı. Format atamıyorum kurulmayacak diye. 1 gün boyunca bilgisayarı kullanmayacağım en az. Sunucuları kullanamadığım için.
Bu işletim sistemini kullanmak için günde 10 kez format attığım oldu , hiç yaşamadım böyle bir şey. İlginç. Windows 11 hala sorunlu bence. Kapanırken bile ekran gidiyor , klavye 15 saniye sonra kapanıyor. Şu an Windows 11 deyim . 10 a dönsem mi dönmesem mi kararsızım. Windows 11 kurulum ekranında intel sürücüsünü kurarken ekran gidiyor gelmiyor , bu son isodan kaynaklı. Cidden daha kötüye gidiyor herhalde.

10 dan 11 e zorunlu bir geçiş yaptım
Windows un ve MIUI ın kullanabilir tek sürümü vardır
Winde Insider MIUI da ise BETA sürümleri

Ya bugün dedim ki artık her şey oturmuştur da güzelce kullanırım. Ya hayatımda bu kadar kötü bir OS görmedim. Güzel mi güzel temalar ve animasyonlar ama bu kadar kötü bir OS olamaz, en azından ben görmedim daha kötüsünü.

İşlemciyi tamamen kullandıramıyorum bir türlü. İşlemci desteği olmadığından da olabilir orasını bilmiyorum da ne kadar denediysem de işlemci tam verimle çalışmadı. Stres testinde önceden sabit %100 kullanım alabilirdim her çekirdek için. Şimdi ise %95 ile %100 arasında değişiyor.
(i7-7700HQ)

Görev Yöneticisi'ni açıyorum. Kapattıktan sonra döngüsel explorer.exe çökme ve başlatma sorunu oluyor.

ZIP dosyasının içindeki reg dosyasıyla karşılaştığı an şalterleri attı resmen. Yanıt Vermiyor'a geçti her şey birden. Ve evet kontrol ettim. ZIP'in içindeki reg dosyasını gördüğü an yapıyor. 5 dakika bekleyince reg dosyasına erişebildim orası ayrı konu. Başka programla girmeyi denedin mi derseniz denedim. 7-ZIP ile girmeyi denedim. Onda da aynı şey oldu. Reg dosyasını gördüğü anda o program da yanıt Vermiyor'a attı. Reg dosyasıyla Windows 11 pek iyi anlaşamıyor belli ki.

Görev çubuğu resmen çökmeye yer arıyor. Birkaç program kapatıyorum birden donuveriyor. Yanıt vermiyora geçip yine explorer.exe yeniden başlıyor.

Daha nicesi var da doldurmaya gerek yok. Sizin fikirleriniz nelerdir Windows 11 hakkında? Benzer sorunları yaşayan çok insan olmuş. Acaba burada da var mı?
11. Nesil işlemci ile oyun deneyimi gayet güzel. W10 bence daha kötü. Ne sistemin komple donması biter ne ses sürücülerini karıştırması biter. Ben hiç bir sorun yaşamadım. Yazdığın şeyleri de yapmadım. Bu arada beni hatırladın mı? Laptop için yardım etmiştin bana.

11. Nesil işlemci ile oyun deneyimi gayet güzel. W10 bence daha kötü. Ne sistemin komple donması biter ne ses sürücülerini karıştırması biter. Ben hiç bir sorun yaşamadım. Yazdığın şeyleri de yapmadım. Bu arada beni hatırladın mı? Laptop için yardım etmiştin bana.
Evet anımsıyorum hocam sizi.

Bugün yükseltme yaptım Windows 11'e arkadaşlarım hep buglu olduğunu oyunlarda mavi ekran aldığını söylüyordu. Ben daha sorun yaşamadım hatta hoşuma bile gitti Windows 11. sadece CS:GO'yu açarken 10-15 sn geç açıyor ama performans kaybım olmadı. Sunuculardan banlanmak falan cidden rezillik hocam. Umarım artık sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin. Windows 11'i ben senin kadar uğraşmaz sorun yaşasam direkt Windows 10'a geri dönerdim. Umarım sorun çıkarmaz artık.

Windows 11'de kısaca yaşadığım sorunlar 1. dosya gezgini çok hantaldı, en basitinden masaüstüne sağ tık yapınca açılan pencere biraz geç geliyordu. Klasörlerde gezerken o yavaşlığı hissedebiliyordunuz. 10 ile kıyaslarsak 10'un daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 2. sorun ise bir süre sonra oyunlarda anlamsız takılmalar başlıyor, menüde seçeneklere bakarken bile takılıyor oyun sanki kasıtlı yapılıyormuş gibi. Onun dışında AMD sistemler yavaş çalışıyor Windows 11'de, sebebi ise fTPM. Intel kullananlar daha hızlı olduğunu söylemekte.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı