Çözüldü Windows 11 kurmak için kaç GB USB gerekir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OzelHaber

Hectopat
Merhaba, FreeDOS olarak gelecek laptopuma Windows 11 kuracağım. Sizce kaç GB'lık USB bellek yeterli olur? Bir de benim halihazırda 16 GB'lık bir belleğim var. Ama içinde kaybolmasını istemediğim veriler var. Şimdi ben bundaki verileri eski laptopuma aktarsam, sonra USB belleği Windows 11 kurulum belleği yapıp Windows 11 kurduktan sonra, eski laptopumdan verileri yeniden USB belleğime aktarabilirim değil mi? Çünkü Windows 11 belleği kurarken sanırsam bellek sıfırlanıyor.

Çözüm
8 GB bellek yeterli olur.
İçindeki veriler için ise; evet. Windows kurduktan sonra USB'yi sıfırlayıp tekrar atabilirsin.
2. yol olarak da eğer Windows'u USB'ye Rufus değil de Ventoy kullanarak yazdırırsan, aynı anda hem veri hem de Windows tutabilirsin.
8 GB bellek yeterli olur.
İçindeki veriler için ise; evet. Windows kurduktan sonra USB'yi sıfırlayıp tekrar atabilirsin.
2. yol olarak da eğer Windows'u USB'ye Rufus değil de Ventoy kullanarak yazdırırsan, aynı anda hem veri hem de Windows tutabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, FreeDOS olarak gelecek laptopuma Windows 11 kuracağım. Sizce kaç GB'lık USB bellek yeterli olur? Bir de benim halihazırda 16 GB'lık bir belleğim var. Ama içinde kaybolmasını istemediğim veriler var. Şimdi ben bundaki verileri eski laptopuma aktarsam, sonra USB belleği Windows 11 kurulum belleği yapıp Windows 11 kurduktan sonra, eski laptopumdan verileri yeniden USB belleğime aktarabilirim değil mi? Çünkü Windows 11 belleği kurarken sanırsam bellek sıfırlanıyor.
Media Creation Tool kullandığımda minimum 8 GB gerektiği söyleniyor.

8 yetiyor. Verilerinizi yedekleyin bir yere. Formatı atın.

Formatı attıktan sonra geri taşıyabilirsiniz. Size tavsiyem sürekli böyle veri taşımakla uğraşmamak için bir bulut depolama edinmek. Google Drive Türkiye'de en uygun fiyatlı olanlardan. 100 GB alanı 50 lira gibi bir fiyata vermekteler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı