Windows 11 MBR diski GPT yapma

Prelüd

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
636
Çözümler
3
RAM
Team T-Force Night Hawk RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Black
SSD veya HDD modeli
WD 500GB Blue SN570
Ekran kartı
Sapphire PULSE RADEON RX560 2GB
Anakart
MSI MPG B550 Gaming Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Bileşenlerim yukarıda gördüğünüz gibi. Windows 11 kullanmak için yeterli. Dün akşamdan bu yana 2 kere sıfırdan Rufus ile flaş belleğe yazdırdığım UEFI Windows'u kurdum. İlk kuruşumda çökme yaşamıştım ve yavaşlığı ona bağlamıştım fakat ikinci kuruşumda da hiçbir şey değişmedi. M2 SSD sahibi olmama rağmen bilgisayarı açarken yaklaşık 10 dakika kadar bekliyorum. PIN kodumu girdikten sonra bir dakika kadar ve bilgisayar açılınca simgelerin yüklenmesi 3-4 dakika kadar. İnanılmaz hantal çalışıyor. Ayrıca kurulum esnasında "Özel: Yalnızca Windows'u yükle (gelişmiş)"i seçmeme rağmen her iki kurulumda da disklerim temizlenmemiş. Birebir aktarılmış. Eskiden C sürücüsü olarak kullandığım SSD'nin içerisindeki Wİndows 10 dosyaları bile gelmiş.

İki kurulumda da disk seçimi esnasında "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." hatası almıştım. İnternetten araştırdığım üzere Shift + F10 kombinasyonuyla CMD'yi açıp birtakım kodlar yazınca düzeliyormuş fakat ben CMD'ye "diskpart" yazdıktan sonra başka hiçbir şey yazmama izin vermiyor. Kilitleniyor. O yüzden komut devamlılığını sağlayamıyorum ve işlemi gerçekleştiremiyorum. Bu sorunu, ilk kurulumda C diski olmasını istediğim diske "sil" diyerek, ikinci kurulumda ise "biçimlendir" diyerek aştım. Bunları seçince biraz bekletiyor ve "Sonraki" seçeneğini işaretleyebilmemizi sağlıyor. Böyle saçma bir kurulum yaptığımdan işletim sistemi kafayı yemiş olsa gerek. Disklerimdeki "MBR" bölüm tablosunu "GPT" yapıp sorunsuz bir kurulum yapmak için hangi yolları izlemem gerek? Ve tabii disklerimi boşaltıp temiz kurulum yapmak için?
Güncelleme: İnanılmaz karışık bir yazı olmuş. Sorunu çözdüm. MiniTool Partition Wizard Free Edition ile disklerinizi MBR'den GPT'ye dönüştürebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim fakat programa gerek yoktu. format ekranında diskpart'î açarak ilgili diski seçip "clean" ardından "convert gpt" yapabilirdiniz.
 
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim fakat programa gerek yoktu. format ekranında diskpart'î açarak ilgili diski seçip "clean" ardından "convert gpt" yapabilirdiniz.
Biraz uzun bir yazı fakat okursanız anlayabilirsiniz. Elimde yaklaşık 10 kadar HDD var. Depolamayı arttırayım derken parametre hatalı bir tanesini de takmışım. Bozuk bir HDD cihazınıza bağlıysa "diskpart"tan sonra diğer komutları yazamıyorsunuz. Kitleniyor. Devamlılığı sağlayamadığım için 3.parti bir yazılım kullandım.
 

Geri
Yukarı