Windows 11 laptop 0.19 GHz'ye düşüyor

vAhmedv

Zeptopat
Yukarıdada söylediğim gibi Windows 11 laptop boşta kalsada (boştayken daha zor düşüyor). Meşgul de olsa 0.19, 0.99, 0.13 gibi GHz'lere düşüyor ama fareyi hareket ettirince yani ekranda deli gibi döndürünce hiçbir zaman GHz düşmüyor. Yardım edin.

İşlemci: Intel Core i5-1035G1
Ekran kartı: NVIDIA MX330.
Dahili ekran kartı: Intel UHD Graphics.

Aynısı bende de oluyor. i5 1235U işlemci var Turbo frekansı 4.40 olmasına rağmen 2 GHz'nin üstüne çıkmıyor. O da BIOS ayarlarından Turbo modu açılmış hali.

Aynısı bende de oluyor. i5 1235U işlemci var Turbo frekansı 4.40 olmasına rağmen 2 GHz'nin üstüne çıkmıyor. O da BIOS ayarlarından Turbo modu açılmış hali.

Kanka güç seçeneklerinden işlemci performans arttırma modu var oraya gidiyorsun oradan pilde olan yer etkin yapacaksın sende ya devre dışı ya da agresif ama bunu yaptıktan sonra şarja tak şarja taktıktan sonra da GHz yükselmiyorsa farklı bir sıkıntı var.

Reis sorunu çözdüm sonunda. PowerShell'i yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yapıştır: Powercfg -setactive 8C5E7FDA-E8BF-4A96-9A85-A6E23A8C635C
Eğer olmazsa aynısını CMD de dene. Yine olmazsa başka komut araştırmaya bak bir şekilde çözülüyor. Ben şimdi 1.30'dan 4 GHz'lere çektim.

Orası nerede bulamadım bir fotoğraf vesaire gönderir misiniz?

Orası nerede acaba fotoğraf atabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…