Windows 11 laptop çözünürlüğü nasıl değiştirilir?

FARUK41TR

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Excalibur G770 1TB SSD 16GB RAM İNTEL CORE İ7 12. NESİL RTX 3050 144 HZ WİNDOWS 11 Home Single Languange
Windows 11 laptopum var. 1 yıla yakındır kullanıyorum fakat 1 hafta önce trojan girdiğinden dolayı sıfırlamak zorunda kaldım ve 1920 1080 altı çözünürlük yapınca yanlarda siyahlık oluyor. Sıfırladığım için ayarı değişmiş sanırım. Neden çözünürlük değişiyorsun diye sorarsanız PUBG Mobile oynamak için değiştireceğim.

@Said HtmAGl

Son düzenleyen: Moderatör:
@FARUK41TR Yazım yanlışı olan mesajını alıntıladığım için yediğim bandan sonra fark ettim. Mesaj alıntılamaktan ban yemek neyse artık 😑

Bilgisayarı neden sıfırlıyorsun ki direkt temiz kurulum yap. Şuan bu sorununu çözsen başka bir sorun çıkacaktır.

@FARUK41TR yazım yanlışı olan mesajını alıntıladığım için yediğim bandan sonra fark ettim. Mesaj alıntılamaktan ban yemek neyse artık 😑

Bilgisayarı neden sıfırlıyorsun ki direkt temiz kurulum yap. Şu an bu sorununu çözsen başka bir sorun çıkacaktır.

Evet bende ban yedim maalesef. Konuya gelecek olursak bilgisayarı sıfırlamadan gitmesi çok zor oluyor bende garanti sıfırladım format atmayı düşündüm ama yapmayı bilmiyordum. Nasıl çözeceğim bu sorunu.

NVIDIA Denetim Masası-ekran ayarları-çözünürlük ayarları.
Intel ekran kartları için Intel grafikleri kontrol merkezi-ekran bu kısımda çözünürlük ayarları olur. Değiştirin ve yeniden başlatın.

Laptopta NVIDIA denetim masasında ekran bölümü yok Intel grafik merkezinde ise çözünürlük değiştiremiyorsun sistem ayarlarına gönderiyor.

Evet bende ban yedim maalesef. Konuya gelecek olursak bilgisayarı sıfırlamadan gitmesi çok zor oluyor bende garanti sıfırladım format atmayı düşündüm ama yapmayı bilmiyordum. Nasıl çözeceğim bu sorunu.

Laptopta NVIDIA denetim masasında ekran bölümü yok Intel grafik merkezinde ise çözünürlük değiştiremiyorsun sistem ayarlarına gönderiyor.
Tamam ayarlardan sistem-ekran-ekran çözünürlüğünde de değiştirebilirsiniz.
Nvidia denetim masasında ekran seçeneklerinin gözükmesinin nedeni bilgisayarda mux switch olması.

Tamam ayarlardan sistem-ekran-ekran çözünürlüğünde de değiştirebilirsiniz.
NVIDIA denetim masasında ekran seçeneklerinin gözükmesinin nedeni bilgisayarda MUX switch olması.

Ama sorun orada işte. Görüntü ayarlarından değiştiriyorum zaten ve yanlarda siyahlık çıkıyor.

Dahili GPU sürücüsünün en güncel hale getirdiğinden emi ol.

Detaylı bir şekilde anlatır mısınız?

Sistemini detaylıca belirt.

Casper bilgisayar sistemleri Excalibur G770 laptop.
Microsoft Windows 11 Home Single Language (64 Bit) 24H2 (10.0.26120)
İşlemci 12th gen Intel(R) Core(tm) i7-12650H, 2700 MHz, 10 çekirdek, 16 mantıksal işlemci.
Dahili ekran kartı Intel UHD Graphics.
Harici ekran kartı NVIDIA GeForce RTX 3050 laptop GPU.
Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz.
1 TB (NVMe) SSD.
16 GB RAM 3200 MT/s
Dahili Ekran 1920 x 1080 144Hz

Geri
Yukarı