Windows 11 neden bu kadar seviliyor?

Windows 10'dan sıkıldı insanlar yeni arayüz için bile geçilir bence.

Ben uzun zamandır win 11 kullanıyorum. İlk çıktığında yükseltmiştim. Kaldıramama ya da pc yi kullanamaz ya da az kullanamaz hale getirdiğini görmedim. Genelde haber yapılan hatalara iliskinde bende sorun çıkmadı. Hani spesifik şunu yapamıyorum win 10 da vardı 11 de yok ya da 11 de hatalı denilen bir şey var mı?

Hocam kaldırmama sebebi anakartınızda TPM2.0 ve Secure Boot bulundurmuyor oluşu olabilir. Benim de İşlemci desteklemiyor ama Anakartta TPM2.0 ve Secure Boot bulunduğu için kullanabiliyorum. 3 4 Aydır Windows 11 kullanıyorum performans olarak da bir sıkıntı yaşamadım.

Hocam ben orada sistem gereksinimleri konusunda abartmışsınız diyen arkadaşa cevap verdim. Tek sevmeme sebebim sistem gereksinimleri değil sadece onlardan bir tanesi. 10. nesil işlemcim var SSD'im var 24 GB RAM'im var ve Windows 11'i benim bilgisayarım "kaldıramaz".

TPM2.0 ve Secure Boot yoksa kaldırmıyor Anakartta varsa açıp kurun bazı oyunlarda zorunlu ondan dolayı sıkıntı yaratıyor.

Hocam ben orada sistem gereksinimleri konusunda abartmışsınız diyen arkadaşa cevap verdim. Tek sevmeme sebebim sistem gereksinimleri değil sadece onlardan bir tanesi. 10. nesil işlemcim var SSD'im var 24 GB RAM'im var ve Windows 11'i benim bilgisayarım "kaldıramaz".

TPM2.0 ve Secure Boot yoksa kaldırmıyor Anakartta varsa açıp kurun bazı oyunlarda zorunlu ondan dolayı sıkıntı yaratıyor.

6 koca yıl bekledik ve karşımıza çıkan şey bu. Zamanında çıkan Windows Vista'dan 1000 kat daha kötü en azından bir şeyleri değiştirmişlerdi sistemde. Hatta neredeyse baştan aşağı tasarladılar. 6 yıl Microsoft'tan gelen şey bu ve herkes çok seviyor hala ben hiçbir şey anlamadım.

Windows 11'in gelişimi, sanıldığı 6 yılın aksine 10 aydır. İkincisi, Windows 11, Windows 10 ya da Windows 8 gibi bir Windows sürümü değildir, Windows 10'un yenilenmiş bir sürümüdür.

Boşta RAM kullanımı Windows 10'a göre çok daha fazla.

Windows 10, Eylül 2014'te tanıtılan ve Temmuz 2015'te genel kullanıma sunulan bir istemci sürümüdür. O günden bu güne kararlılığını ve gücünü, Ekim 2021'te yerini aldığı Windows 11 ile karşılaştırmak doğru değil.

Görüntüsü çok kötü. Çoğu kişiselleştirme özelliği çıkartılmış, gereksiz hizmetler ve abartılı sistem gereksinimleri...

Evde çalışma ortamının iyileştirilmesi ve bilgisayar kullanımını kolaylaştırılması için Windows tasarımının değiştirilmesi, sadeleştirilmesi makul bir sebepti fakat sadelik için kullanıcıların çoğunun kullandığı seçenekleri kaldırmak ve Windows 10'u kararlı çalıştıran, Windows 11'i neredeyse sorunsuz çalıştırma kapasitesi olan sistemlerin Microsoft tarafından kabul edilmemesi Windows 11'i eleştiriye açık hale getirtir.

Windows 11, kullandığı arayüzü ve sahip olduğu özelliklerin çoğunu Hizmet için Windows kapsamında Insider Preview Cobalt yapılarından ve Windows 10X işletim sisteminden almıştır.

Beğenmemek için bir sebep yok ondandır. Windows 10'dan bir eksiği yok, Windows 10 lisansı ile kullanılabiliyor. Donanım limitini karşılayamayan gitsin Windows 10 kullansın ne de olsa 2025'e kadar desteği var. O zamana kadar zaten o eski donanımların kullanım oranı hayli düşer.

Arada elbette hataları çıkacaktır ama kağıt üstünde daha üstün bir işletim sistemi. Şahsen yaşadığım performans artışları da tatmin etti.

Bir şeyin beğenilmesi gözünüze batmasın. Evet, içerik üreticileri fazla izlenmek için ürünleri/hizmetleri (malum şirket dışında) elinden geldiğince kötülemeye çalışıyor, böyle bir trend var ama lütfen her şeyi kötülemeye çalışmayın.

Arkadaşlar boşuna kavga etmeyin herkes bir gün zorunlu olarak Windows 11 kullanacak bende Windows 10 taraftarı olsam da bunun kavgasına gerek yok herkes alışacak hem Windows 11'e geçmek istemiyorsanız Windows 10'nun desteği 2025'te bitiyor 2024'tede Windows 12 duyurulacak belki Windows 12 Güzel olur win 11'den lakin Windows 11 yerine Windows 12 kullanın tabii eğer iyi olursa

Bence birçok kişinin de sevmeme sebebi donanımının yeterli olmaması bende bu sebepten aslında nefret ediyorum

Eklenen hiçbir şey yok. Boşta RAM kullanımı Windows 10'a göre çok daha fazla. Görüntüsü çok kötü. Çoğu kişiselleştirme özelliği çıkartılmış, gereksiz hizmetler ve abartılı sistem gereksinimleri... Microsoft'un görev çubuğu ve simgelerini değiştirmesi için 6 koca yıl bekledik ve karşımıza çıkan şey bu. Zamanında çıkan Windows Vista'dan 1000 kat daha kötü en azından bir şeyleri değiştirmişlerdi sistemde. Hatta neredeyse baştan aşağı tasarladılar. 6 yıl Microsoft'tan gelen şey bu ve herkes çok seviyor hala ben hiçbir şey anlamadım.

Güzel, hızlı ve yeni daha ne olsun yetmezmi.

Birçok kişi artık görev çubuğundaki çaprazdan gözüken dikdörtgenlerden ve sivri pencere köşelerinden sıkıldı. Ve Windows 11 daha birçok tasarım güzelliği ve güncel sistemlerde daha fazla performans vadediyor kullanıcılara.

SSD'ler için daha optimize. Her anakartı sistemi eski olan yüklemeyin diyor kötü diyor. Anlamıyorum. Bende W11 kullanıyorum tasarımına önem vermiyorum Linux'da kullanırım W7 de. Zaten yeni Gaming laptoplarda Windows 10 geçmek sorun yaratıyor düzgün destek vermedikleri için çoğunun laptopu buga giriyor. Coğu arkadaşım ehe ehe daha çok performans veriyor diyerek Windows 10 geçmeye çalıştı hepside geri döndü. Windows 10 kötü bir sistem değil ancak sorun şu W11 de kötü bir sistem değil. Eger Windows 10 kullanıyorsanız W11 geçmek zorunda değilsiniz ancak W11 kullanıyorsanız Windows 10 geçmeniz saçmalıktan başka bir şey değil. Windows 10 desteği 2025'te kesiliyor hiç değiştirmeye uğraşmakta istemiyorum açıkçası. Ama şöyle bir şey var W11 daha cok RAM yiyor diyenler vs var ancak hem Windows 10 hem de W11 aşırı RAM yiyen oyun tarzı bir şey açılınca zaten RAM kullanımlarını optimize ediyor çok bir şey değişmiyor. Çok performans veriyor dediklerinde gülüyorum zaten öyle bir şey yok. İkisi arasında arayüz ve birkaç eklenti dışında çok fark yok zaten nasıl bir FPS farkı bekliyorsunuz anlamıyorum. Bence burada tek sorun Microsoft W11'i biraz erken sürdü. Ancak W11'un çoğu sorunu giderilmiş durumda.

W11 haliyle yeni sistemler için çok daha optimize ve iyi. i9 13900K sı olupda Windows 10 daha performanslı diyen varsa üzülürüm haline.

Eklenen hiçbir şey yok. Boşta RAM kullanımı Windows 10'a göre çok daha fazla. Görüntüsü çok kötü. Çoğu kişiselleştirme özelliği çıkartılmış, gereksiz hizmetler ve abartılı sistem gereksinimleri... Microsoft'un görev çubuğu ve simgelerini değiştirmesi için 6 koca yıl bekledik ve karşımıza çıkan şey bu. Zamanında çıkan Windows Vista'dan 1000 kat daha kötü en azından bir şeyleri değiştirmişlerdi sistemde. Hatta neredeyse baştan aşağı tasarladılar. 6 yıl Microsoft'tan gelen şey bu ve herkes çok seviyor hala ben hiçbir şey anlamadım.
Biraz yükleyemedim ve kıskanıyorum kokusu geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı