Windows 11 neden TPM 2.0'ı ve Secure Boot'u zorunlu tutuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak sana nasıl açıklayayım, TPM'yi veya Secure Boot'u zorunlu tutması senin "özgürlüğünü" kısıtlamıyor, bu senin güvenliğin için, ayrıca 6 ve 7.nesil işlemciler Windows 11 için elverişli değil, bunu yazılım devi Microsoft söylüyor, Windows'u o yaratıyor fakat kullanıcılardan birisi gelip neden 6.nesil işlemcilere destek yok diyor, sorgusuz sualsiz Microsoft'u aşağılamaya başlıyor. Ayrıca anti-cheat'lar için de mükemmel bir fırsat, artık hileciler donanım numaralarını değiştirip ban yedikleri oyuna giremeyecek. Her yönüyle mis 👍.
 
Microsoft bunu sizin güvenliğiniz için yapıyor, hem hile korumaları için güzel bir avantaj, hem de güvenlik açısından çok büyük bir avantaj. Ayrıca Microsoft sizin donanımlarınıza eski demiyor veya sizin "özgürlüğünüzü" kısıtlamıyor.
Siz bunu bypass edebilirsiniz fakat Windows 11'in temel çıkış nedenini umursamamış olursunuz, nedir bu çıkış nedeni, güvenlik tabii ki. Ayrıca güncelleme de alamazsınız.
7.nesil bir donanıma destek vermeyen Microsoft emin olun ne yaptığının farkındadır. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Peki güvenliği kendim sağlayamaz mıyım?
 
Ooo planlı eskitme listesine Apple'dan sonra Microsoft da geçmiş desenize. :D
Yok mu böyle yorumlar?
 
Çok güzeel. Şimdi TPM'i isteğe bağlı yapma umutlarım tamamen tükendi.
 
TPM 2.0 aslında bir bakıma olması gereken bir şey. Artık bunun sayesinde oyunlardaki hileler çok azalacak çünkü "spoofer" çok zorlaşacak.
 
Çok güzeel. Şimdi TPM'i isteğe bağlı yapma umutlarım tamamen tükendi.

İsteğe bağlı olursa @312971 hocamın da dediği gibi Windows amacından sapmış olur. Performans iyileştirmelerinin yanında güvenlik geliştirmeleri de bir hayli önemli. Göz ardı etmemek lazım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı