Windows 11 o kadar da kötü mü?

İnsider Preview sürümü yayınlandığından beri kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir hatayla karşılaşmadım. Tek şikayetim Windows 10'da olan çoğu özelleştirmelerin 11'de olmaması. Bu yüzden regedit, script, program vs yoluyla uğraştırıyor biraz.
 
1638814451592.png


Hala Windows 11 deyim bug falan göremedim.
 
Windows 11 şöyle kötü böyle kötü diyenlere sorunları kanıtları ile göster desen yarısından bir sonuç çıkmaz. Elbette ufak tefek sorunlar olur farklı donanımlarda. Bizde yeni şeylere hep antipati duyulur.
 
Eskiden en yeni Windows gibi bir şey yazıyordu sonradan değiştirmişler anlaşılan, yeni fark ettim. Yazan her kimse sadece kendi düşüncesini objektif olmayan bir şekilde belirtmiş dolayısıyla sizde buradaki kullanıcılardan fikirlerini almak isterken objektif olmalarını istediğiniz için o yazıyı dikkate almanıza gerek yok. Kimse darılmasında açıklamada boş konuşmuşsunuz, bu yeni sistem tam sürüm olarak çıkmış olmasına rağmen hepimiz biliyoruz ki aslında hala daha beta gibi bir şey. Windows 10 çıktığı ilk yıllarda da baya soruna sebep olmuştu sonradan yavaş yavaş bu sorunları düzeltmişlerdi, Technopat'ın o zamanlarda Windows 10 kötü, yarım yamalak, kullanışsız diye açıklama yaptığını hatırlamıyorum, apar topar eski Windowslara desteğin bitişi diye konular açtılar. Yazan her kimse muhtemelen yeni sistemde kendisine sorun çıkartan bir şeye sinirlenip onu yazmış, en azından kendi düşüncem böyle, kimse darılmasın.
 
Herkes Windows 11'in tasarımını övüyor ama Windows 11'in tasarımı bile daha henüz tamamlanmamış. Halen Windows 10'dan, Windows 8'den ve hatta Windows 7'den kalma tasarımlar mevcut. Bu da Microsoft'un tasarım anlayışının çok güzel bir özeti resmen. Piyasada tekel olunca yıllardır hiç umursamıyor böyle şeyleri.
 
Tam kararlı bir sürüm değil o yüzden hiçbir sorunu yok diyemem, mesela ben ISO bağlamaya çalışırken 30 dakika sonra oluyordu ama hiç kullanılmayacak gibi de değil. Yüklerseniz pek de bir kaybınız olmaz.
 
Genel kesimde sorun olan işletim sistemi. Sorun olmayanların sayısı sorun olanlardan az ve halen tamamlanmamış yarım yamalak isim hakkını veriyor. Yeni ve özellikleri fazla olan bilgisayarlarda daha çok bug ve hatalar ile karşılaştım. Eski bilgisayarıma kurdum o daha iyi çalışıyor, işlemcisi düşük office tarzında bilgisayar var arkadaşımda onda da bug olayı ve bir çok hata yok.
 
Tam kararlı bir sürüm değil o yüzden hiçbir sorunu yok diyemem, mesela ben ISO bağlamaya çalışırken 30 dakika sonra oluyordu ama hiç kullanılmayacak gibi de değil. Yüklerseniz pek de bir kaybınız olmaz.

Microsoft tam sürümü çıkardı ama dediğiniz gibi hataları hâlâ var.
Fakat ben de şahsen Windows 11 kullanıyorum bende bir hata olmadı.
Windows 11'i kullanmaya da devam edeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı