Windows 11 Pro Education'un diğer Windows 11'lerden farkı nedir?

EKREMMMMM

Centipat
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
184
Yer
AMD FABRİKASI
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
2.4 GHz Intel Core 2 Duo ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MB 2x1 667 MHz DDR2 SDRAM
Bende var ve yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve son zamanlarda exe açılmamaya başladı ve bu uygulama bilgisayarınızda çalışmıyor hatası veriyor birçok kişi bana Windows 11 Pro education kullandığın için exe açamıyorsun dedi ama ayarlarda geliştiri seçenekleri açık değildi açtım hala bu hata var her yolu denedim bundan önce bu bilgisayara Windows 7'yi USB'den kurmayı denedim ve kurarken arada vazgeçtim sonra exe açılmamaya başladı. Halbuki kurulumu temizlemiştim neredeyse bütün yöntemleri denedim bu durum artık çok can sıkmaya başladı @Yener K.
 
Bendeki tablette Windows 10 Education Pro var. Denildiği gibi exe açmama gibi durumlar yok. 32 Bit sisteme 64 Bit uygulama kurulmaz. Education Pro için Home kadar bile kısıtlama yok.
 
Bendeki tablette Windows 10 education Pro var. Denildiği gibi exe açmama gibi durumlar yok. 32 Bit sisteme 64 Bit uygulama kurulmaz. Education Pro için Home kadar bile kısıtlama yok.

Bende 64 Bit var. i3 380M. Ben sıkıntı sistem dosyalarında mıdır diye düşündüm bir an aygıt yöneticiside açılmıyor. Virüs mü girdi acaba.
 
Farklı bir sıkıntı vardır. DISM aracını kullanarak denetim yapın.
 
Farklı bir sıkıntı vardır. DISM aracını kullanarak denetim yapın.

Bence benim sistemimde virüs ama format atmak istemiyorum bende SFC /scannow da hata veriyordu virüs var gibi ama bilemedim.

1642347788586.png
 
Tamamdır hocam. Bunlardan sonra sistemi tekrar başlattınız mı?
 
Tekrar başlatıp deneyin.
 
Windows 11'in Pro edisyonundan oluşturulmuştur ve varsayılan olarak farklı seçeneklerin devre dışı bırakıldığı Windows 11 Pro ile çoğunlukla aynı özellikleri içerir ve bir eğitim ortamında kurulum ve dağıtım seçenekleri ekler. Ayrıca, bir USB flash sürücü kullanarak ayarların sağlanmasına izin verir ve Microsoft Store önerileri, Windows Sandbox veya Windows Spotlight'ı içermeyen bir "Okul bilgisayarlarını Kur" uygulaması içerir. Buna ek olarak SMB Direct özelliği mevcuttur. Bu özellik, data paketlerinin işlemciyi meşgul etmeden network kartından direkt olarak belleğe yazılması veya bellekten okunması olarak tarif edilebilir (bir sunucu belleğinden doğrudan doğruya diğer sunucunun belleğine). Bu sayede, SMB protokolünün sistem üzerinde oluşturduğu yük azalır (nerede ise 0 yük)ve sistem diğer uygulamalara daha fazla kaynak ayırır (mesela Hyper V daha fazla sanal sunucu çalıştırabilir). Özetle gündelik kullanım için bu kadar fazla detaylı özelliklerin hiçbirini kullanmayacağınız için farkı muhtemelen anlamayacaksınız bile. Sorununuz sürüm kaynaklı değildir. Yapılandırma dosyalarında sorun olması muhtemel. CCleaner programı ile sistemi taratabilir misiniz veya sistemi geri yükleyebileceğiniz bir kayıt mevcut mu?
 
Windows 11'in Pro edisyonundan oluşturulmuştur ve varsayılan olarak farklı seçeneklerin devre dışı bırakıldığı Windows 11 Pro ile çoğunlukla aynı özellikleri içerir ve bir eğitim ortamında kurulum ve dağıtım seçenekleri ekler. Ayrıca, bir USB flash sürücü kullanarak ayarların sağlanmasına izin verir ve Microsoft Store önerileri, Windows sandbox veya Windows Spotlight'ı içermeyen bir "okul bilgisayarlarını kur" uygulaması içerir. Buna ek olarak smb Direct özelliği mevcuttur. Bu özellik, data paketlerinin işlemciyi meşgul etmeden network kartından direkt olarak belleğe yazılması veya bellekten okunması olarak tarif edilebilir (bir sunucu belleğinden doğrudan doğruya diğer sunucunun belleğine). Bu sayede, smb protokolünün sistem üzerinde oluşturduğu yük azalır (nerede ise 0 yük)ve sistem diğer uygulamalara daha fazla kaynak ayırır (mesela Hyper v daha fazla sanal sunucu çalıştırabilir). Özetle gündelik kullanım için bu kadar fazla detaylı özelliklerin hiçbirini kullanmayacağınız için farkı muhtemelen anlamayacaksınız bile. Sorununuz sürüm kaynaklı değildir. Yapılandırma dosyalarında sorun olması muhtemel. CCleaner programı ile sistemi taratabilir misiniz veya sistemi geri yükleyebileceğiniz bir kayıt mevcut mu?

Bende CCleaner yok ki yüklenemiyor zaten. Yüklemeye çalıştım bu hatayı aldım.
1642349288574.png


Tekrar başlatıp deneyin.

Yeniden başlattım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı