Windows 11 Pro'dan Home'a nasıl dönülür?

Şirket veya iş yeri gibi çok sistemli veya alt ağlı bir sisteme sahip değilseniz, Windows Home sürümü yeterli.
Yok benim evde birden fazla makine var uzak masaüstü ile bağlanıyor diyorsanız Pro sürüm mantıklı.

Pro key'ini girdiğin zaman Microsoft hesabın varsa kod Microsoft hesabına kaydoluyor, eğer hesabını format sonrası girersen yine Pro'ya geçmek zorundasın.
Hayır öyle bir şey yok. Ben şuan Windows 11 Home kurdum. Hesabımda Pro anahtarı da kayıtlı. Ama Pro kurmayınca kendi geçmiyor. Neden geçsin ki? Belki ben ev bilgisayarıma da aynı hesapla giriyorum. Öyle bir şey yok yani.

Sadece oyun oynuyorum eğer pro ile arasında devasa fark yok ise proda kalayım. ( Oyun performansı anlamında )
Pro sürümde bir sürü gereksiz servis var. Home oyun için idealdir.

Bende geçmişti belki de o özelliği kaldırmışlardır, birkaç yıl önce yaşamıştım

E nasıl geçeceğiz Home'a. Hali hazırda USB ye yazdığım ISO dosyam var. Ama kurarken sürüm seçemiyorum. Sürüm seçilen versiyonundan yukarda bahsetmişler ama anlamadım maalesef.

Ne
Nası Kurdun Dostum Söylermisin

Şimdi yine denedim hayır olmuyor Format atarken otomatik PRO yu seçiyor. Değiştirilmiyor. Bunları yapmayı seçtiniz diyor bana izin vermiyor.

Eki Görüntüle 1513790
Tamam da USB'yi boot menüsü içinden açmanız lazım. Böyle yapınca zaten temiz kurulum yapmıyorsunuz ki. Mevcut Windows sürümü geri gelir böyle. Önceden Pro OEM key aldıysanız da sources klasörüne ek bir dosya atarak sürüm seçme ekranını getirebilirsiniz. Ama illaha ki Boot menüsünden kuruluma başlanmalı.

Ne

Nası Kurdun Dostum Söylermisin
USB ile temiz kurulum yaparsanız sürüm seçme ekranında istediğiniz sürüm gelir. Yükseltme veya Windows içinden format atmaya kalkarsanız zaten mevcut aktivasyon korunur yine Pro kurmuş olursunuz.

Konu ile alakalı bilgisi olmayanlar yüzünden konu gereksiz yere uzuyor.

Mevcut sisteminiz Pro lisansa sahip olduğu için kurulum sırasında lisan otomatik olarak yeni kurulacak sistem tarafından tanımlanıyor.

Bu durumu bypass etmek için yukarıda belirtmiş olduğum işlemi uygulayabilirsiniz.

Temiz bir kurulum USB oluşturunuz ve yukarıdaki ei. CFG dosyasını USB içeriğine yükleyiniz.

Artık lisan göre değil manuel sürüm seçe bileceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…