Windows 11 sistem oyun bile açmadan 9GB RAM kullanıyor

Greaxxx2288

Decapat
Daha fazla  
RAM
Goodram 16gb IRDM PRO 3600mhz CL18 DDR4
SSD veya HDD modeli
1.MLD M300 500GB 2. 280gb Samsung ssd
Ekran kartı
Galax 4060
Anakart
MSI H510m-a pro
İşlemci
i5 11400f
1753118208373.png

16 GB DDR4 RAM'li bir sisteme sahibim. Windows 11 son sürümü kullanıyorum ve düzenli olarak güncelleme yapıyorum. Google, Spotify ve Discord açıkken 7 GB kullanılabilir RAM yazıyor.

Bazı oyunlarda 100 FPS almama rağmen oyun akıcı olmuyor ve droplar yiyorum. RAM yetmiyor mu acaba?

Eki Görüntüle 2539978

16 GB DDR4 RAM'li bir sisteme sahibim. Windows 11 son sürümü kullanıyorum ve düzenli olarak güncelleme yapıyorum. Google, Spotify ve Discord açıkken 7 GB kullanılabilir RAM yazıyor.

Bazı oyunlarda 100 FPS almama rağmen oyun akıcı olmuyor ve droplar yiyorum. RAM yetmiyor mu acaba?

Hocam sistem kendisine belli bir RAM ayırıyor çalışmak için. Bende de 16 GB RAM var, 8 GB şu an kullanılıyor pek bir şey yapmıyor olsam da. 10GB biraz fazla ama sizin bilgisayarınızda arka planda benimkinden çok fazla sayıda program vardır yüksek ihtimalle. Açılışta başlatılacak programları kapatabilirsiniz. (Steam bilgisayar açılır açılmaz başlıyorsa mesela kapatabilirsiniz.)

Drop sorunu ile ilgili de oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları mümkün olduğunca minimumda tutun, kullanmadıklarınızı kapatın. RAM kullanımı azalsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı