Windows 11 sistemde bazı uygulamalarda yazılar bulanıklaştı

Oguzkaan0

Centipat
Daha fazla  
Bazı uygulamalarda yazılar bulanıklaştı.

1764526438539.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzun Windows'un yerleşik olarak bulunan ClearType aracının yanlış kalibre edilmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunu düzeltmek için; ilk olarak Windows+R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açın ve cttune yazıp Tamam deyin ardından çıkan penceredeki yönergeleri takip ederek kalibrasyonu tamamlayın. Bu çözüm işe yaramazsa ve sorun devam ederse lütfen bildirin farklı şekilde ilerleyelim.

Sorununuzun Windows'un yerleşik olarak bulunan ClearType aracının yanlış kalibre edilmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunu düzeltmek için; ilk olarak Windows+R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açın ve cttune yazıp Tamam deyin ardından çıkan penceredeki yönergeleri takip ederek kalibrasyonu tamamlayın. Bu çözüm işe yaramazsa ve sorun devam ederse lütfen bildirin farklı şekilde ilerleyelim.
Yanıtınız için teşekkürler hocam, denedim ancak herhangi bir değişiklik olmadı.

Yanıtınız için teşekkürler hocam, denedim ancak herhangi bir değişiklik olmadı.
Anlıyorum, nezaketiniz için ben teşekkür ederim.

Rica etsem Windows ekran ayarlarından Ölçek değerini değiştirebilir misiniz? Örneğin 175% ise 125% olarak değiştirmeyi deneyin.

Anlıyorum, nezaketiniz için ben teşekkür ederim.
Rica etsem Windows ekran ayarlarından Ölçek değerini değiştirebilir misiniz? Örneğin 175% ise 125% olarak değiştirmeyi deneyin.
Vazifemdir efendim estağfurullah. %100'de imiş %125'e çektim ancak görüntü çok fazla bozulduğu için şu an yaşadığımdan daha büyük bir sıkıntı benim. Sadece 1-2 uygulamada olmasından kaynaklı çok mühim bir problem değil ancak hiçbir sebep yokken bu olayın yaşanması kafamı karıştırdı. Sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğim, sizi de daha fazla yormak istemem. Yardımlarınız için müteşekkirim.

Vazifemdir efendim estağfurullah. %100'de imiş %125'e çektim ancak görüntü çok fazla bozulduğu için şu an yaşadığımdan daha büyük bir sıkıntı benim. Sadece 1-2 uygulamada olmasından kaynaklı çok mühim bir problem değil ancak hiçbir sebep yokken bu olayın yaşanması kafamı karıştırdı. Sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğim, sizi de daha fazla yormak istemem. Yardımlarınız için müteşekkirim.
Tamamdır, bu sorunun temel deneyiminizi ciddi derecede etkilemiyor olmasını duymak güzel. Eğer ölçeklendirme ayarları ile de sorun artıyor veya devam ediyorsa bu bahsettiğiniz spesifik programların kısayolunun özelliklerinden "Yüksek DPI ölçeklemesi davranışını geçersiz kıl" seçeneğini işaretleyip bir deneyin. Bunun dışında kullandığınız grafik kartı yazılımında keskinleştirme, oyun filtreleri, FXAA gibi ayarlar açık ise bunu kapatmak sorunu çözebilir.

Tüm bunların ardından sorun devam ediyorsa tabii ki DDU ile sürücüleri temizleyip yeniden kurmanın etkili olması muhtemel fakat bu noktada buna gerek yok diye düşünüyorum. Problemin şu anda kullanıcı deneyimini ileri düzeyde olumsuz etkilemiyor olması, bu işlemin meşakkatli olabileceği ve olası bir donanımsal problemde DDU işleminin sorunu daha farklı noktalara taşıyabileceği riskleri nedeniyle şu durumda sakin kalmanız değerli.

Süreç boyunca gösterdiğiniz anlayış, çözüm odaklılık ve anlayışınız beni çok mutlu etti, alçakgönüllülüğünüz için teşekkür ederim. Sorun ilerlerse veya artık canınızı sıkmaya başlarsa tekrardan bakabiliriz.

Sağlıklı günler diliyorum, güvende kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı