Çözüldü Windows 11 sistemde monitör Hz ve çözünürlüğü değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hockenheim

Hectopat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
512 GB Samsung M.2 + Sandisk 240 GB Sata SSD
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
İ5 12500H
2 ekran kullanmaya başlayalı neredeyse 5-6 ay oluyor ve açıkçası performans düşüşleri gördüğümü düşünüyorum. Bu durumdan dolayı geçtim geçeli 3. formatımı attım bu sefer ana ekranımın Hz değerini ve çözünürlüğünü değiştiremiyorum. Ve ana ekranımda farenin falan takıldığını sanki 25-20 FPS gibi geliyor ve öyle de.

1721420844663.png

1721420862749.png

1721420890267.png

1721420909534.png

Garip bir şekilde 2.ekran 3050 ekran kartında çalışıyor gözüküyor ana ekranım ise düz gözüküyor.
Bu işten anlayan var mı? Bir hata mı yapıyorum ekranları bağlarken? Ayarları mı sıkıntılı? Performans kaybını neden yaşıyor olabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam Anladığım Kadarıyla Sizde Laptop Var Ve İkinci Ekran Kullanıyorsunuz Yoksa Masaüstümü? @Hockenheim
O mevzuyu hallettim ama şu anda ana ekranım İntel dahili ekran kartına bağlıyken ikinci ekran rtx 3050 ekran kartına bağlı bu bir sorun sıkıntı teşkil eder mi performans açısından falan.
1721422054651.png

Hocam Laptopun Ekran Kartı Driveri Güncel Mi?

@Hockenheim
Evet güncelledim ama sorun bundan değil işlemcinin dahili ekran kartının güncel olmadığından dolayıymış onu güncelleyince düzeldi.
Hocam Anladığım Kadarıyla Sizde Laptop Var Ve İkinci Ekran Kullanıyorsunuz Yoksa Masaüstümü? @Hockenheim

@Hockenheim

O mevzuyu hallettim ama şu anda ana ekranım İntel dahili ekran kartına bağlıyken ikinci ekran rtx 3050 ekran kartına bağlı bu bir sorun sıkıntı teşkil eder mi performans açısından falan.
1721422054651.png

@Hockenheim
Evet güncelledim ama sorun bundan değil işlemcinin dahili ekran kartının güncel olmadığından dolayıymış onu güncelleyince düzeldi.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı