Windows 11 sürekli mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

ghost33

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistemimde Windows 10 kuruluydu ara ara mavi ekran hataları aldığımdan dolayı sisteme temiz kurulum yapmak istedim ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirip kuruluma başladım ancak daha kurulum ekranında Windows ayarları yaparken üst üste mavi ekran hataları almaya başladım zorda olsa o aşamaları atlayıp sistemi açabildim ama hataları almaya devam ettim bu sebepten dolayı Windows 11'e geçmeyi tercih ettim Windows 11 kurduğum günden beri hala ara ara mavi ekran hataları alıyorum. Bu arada hataları genelde Web'de gezerken veya sistem boştayken aldım oyun oynarken vs. hiç hata vermedi. Forumlarda araştırırken minidump dosya paylaşım olayına rastladım ve minidump dosyalarını sizinle paylaşmak istedim umarım bir çözüm bulabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

+Memtest ile RAM testi yaptım XMP kapalı ve açık şekilde hata bulmadı.
+SFC /scannow ile tarama yaptım hata bulmadı.
+HDTune ile Error Scan taramasında hata bulmadı.

Sistem: Gigabyte B450M SH2 anakart.
Ryzen 5 3500X işlemci.
NVIDIA 1660 Super OC.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba sistemimde Windows 10 kuruluydu ara ara mavi ekran hataları aldığımdan dolayı sisteme temiz kurulum yapmak istedim ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirip kuruluma başladım ancak daha kurulum ekranında Windows ayarları yaparken üst üste mavi ekran hataları almaya başladım zorda olsa o aşamaları atlayıp sistemi açabildim ama hataları almaya devam ettim bu sebepten dolayı Windows 11'e geçmeyi tercih ettim Windows 11 kurduğum günden beri hala ara ara mavi ekran hataları alıyorum. Bu arada hataları genelde Web'de gezerken veya sistem boştayken aldım oyun oynarken vs. hiç hata vermedi. Forumlarda araştırırken minidump dosya paylaşım olayına rastladım ve minidump dosyalarını sizinle paylaşmak istedim umarım bir çözüm bulabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

+Memtest ile RAM testi yaptım XMP kapalı ve açık şekilde hata bulmadı.
+SFC /scannow ile tarama yaptım hata bulmadı.
+HD Tune ile error scan taramasında hata bulmadı.

Sistem: Gigabyte B450M SH2 anakart.
Ryzen 5 3500X işlemci.
NVIDIA 1660 Super OC.

Explorer exe'yi kaldır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome ile de hata alıyorum. Sisteme OC yapılmadı daha önce. BİOS'u güncelledim, en son sürüm. Ağ kartı sürücüsünü deneyeceğim.

Firerfox değilde Chrome ile kullandığın zaman hata alıyor musun? Ağ kartı sürücünü güncelle. Sisteme OC yapıldı mı daha önce? BIOS sürümünüzü belirtir misiniz? Anakart kaynaklı olma ihtimali var.
Ağ sürücüsünü güncelledim tesadüfmüdür bilmiyorum arka arkaya 3 kez mavi ekran ve donma yaşadım.Kafayı yemek üzereyim

Son düzenleme:
Eski dizüstü bilgisayarımın harddiskini çıkarıp nvme ssd taktıktan sonra başıma gelmişti. Kendi üzerinde gelen harddiski takınca düzeldi. Başka ssd alıp denemedim ama ya pc desteklemiyordu ya da ssd arızalıydı bende. Ayrıca bad sector testi yaptım sıkıntı yoktu.

Değiştirebileceğn parçalar varsa değiştir derim. Yeni taktığın uyumsuz bir parça da olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı