Çözüldü Windows 11 yüklü PC'de oyun oynarken ekran klavyesi çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murat_z

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Trident Z RGB 16GB (4x8GB) DDR4 4000Mhz CL18 1.35V Ram F4-4000C18D-
Ekran kartı
Asus NVIDIA GeForce RTX 3060 ROG Strix OC V2 ROG-S
Anakart
Asus ROG Strix X570-E Gaming AMD X570 4400MHz DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz 70 MB Cache AM4 İşlemci
Merhaba

Epic Games hesabım uzun zamandır var ücretsiz oyunlar almış ama hiç kullanmamış tım.Sifu (steam da yok)ve Assassin's Creed Valhalla(steam a yeni geldi ve çok pahallı) aldım.Her iki oyunu oynarken ekrana sinir bozucu bir şekilde sanal klavye çıkıyor.Nette bu durumu çok araştırdım.Windows 11 de bi dünya ayar kurcaladım nafile.Steam da hiç yaşamadığım bir sorun.

Dosya Ekleri

• b46b4c2f-d752-4394-b052-3d8d84fa0f19.jpg
    b46b4c2f-d752-4394-b052-3d8d84fa0f19.jpg
    275,2 KB · Görüntüleme: 312
Çözüm
Steam, Settings, Controller, Desktop Layout'u editle. Edit layout de, Joystik'e tıkla sonra left click'in yanındaki çarka tıklayıp remove command de. Bu ayar Steam dışı oyunları da etkiliyor bu yüzden çok sinir bozucu bir şey.
Xbox elite gamepad kullanıyorum.Walhalla oynarken sol analog tuşuna basınca.Sifu oynarken durduk yere resimde görüldüğü şekilde klavye çıkıyor.Seçenekler kısmı görmedim

Xbox Elite gamepad kullanıyorum. Walhalla oynarken sol analog tuşuna basınca. Sifu oynarken durduk yere resimde görüldüğü şekilde klavye çıkıyor. Seçenekler kısmı görmedim

Denetim Masası\Erişim Kolaylığı\Erişim Kolaylığı Merkezi\Bilgisayarı faresiz veya klavyesiz kullan" konumunda ekran klavyesini oturum açıldığında başlatıp başlatmamayı seçebiliyorsunuz. Ama bu hatayı yaşayanlar "Ekran Klavyesini Kullan" seçeneğindeki işareti kaldır.

Artı -1 Eksi
Steam, settings, Controller, desktop Layout'u editle. Edit layout de, Joystik'e tıkla sonra left Click'in yanındaki çarka tıklayıp remove command de. Bu ayar Steam dışı oyunları da etkiliyor bu yüzden çok sinir bozucu bir şey.

Sayenizde sorun çözüldü. Çok teşekkür ederim. Asıl üzüldüğüm konu sorunun Epic Games uygulamasında olduğunu düşündüğüm için epik desteğe mesaj attım. Cevap olarak böyle bir sorun olmayacağı söylendi. Bu sebepten epik uygulamasını kaldırmıştım. Sorunun kaynağının Steam olmasını beklemiyordum, çünkü Steam da oyun oynarken bu klavye asla açılmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı