Çözüldü Windows 11 yüklü sistemde işlemci değiştirdikten sonra sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trenchend

Attopat
Katılım
17 Mayıs 2022
Mesajlar
9
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba herkese,

Windows 11 yüklü olan bilgisayarımda işlemci değiştirdim. İlk açılışta Windows login ekranına geldi fakat pın girdiğim ekranda ‘your pın is no longer available due to a change to the Security settings on this device‘. Hatası verdi. Sign-in Options'a bastığımda hiçbir tepki vermedi. O ekranda kaldı PC. Daha sonra Windows 11'i USB üzerinden boot etmeyi denedim olmadı. Boot ettiğim ekrandan Advanced options üzerinden "startup repair" ve "restore" dahil olmak üzere tüm seçenekleri denemedim. Restore sonrası login ekranı da gelmemeye başladı. Temiz bir kurulum yapmak için Windows yüklemeyi seçtiğimde de disklerimin hiçbiri görünmüyor.

İnternetten yaptığım araştırmalara göre sanırım Windows üzerinden BitLocker isimli disk korumasının devrede olduğunu söylüyor. Bu noktada ne Windows login ekranına ulaşabiliyorum ne de format atabiliyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Yardımlarınızı beklerim.

Anakart Gigabyte 550 Gaming X (BIOS Update edildi. F14 sürüm)
İşlemci AMD Ryzen 9 5950X (Ryzen 7 3700X ile değiştirdim.)

Teşekkürler.
 
Çözüm
Destek veren, yardımcı olan herkese çok teşekkürler. Bios sıfırlayıp, yeni bir USB ve arkadaki portlar ile sıfırdan bir kurulum yapmak sorunu çözdü. @Samet.Çınar ve @Emir M. çok teşekkürler.
Yok hayır Hide seçeneğini kaldırınca da görünmüyor. Farklı bi harici disk bağlayıp oraya da yükleme yapmayı düşündüm fakat hiç bir diski görmüyor.

Evet 2 SSD, 1 Sata mevcut sistemde. Hiç biri görünmüyor. Browse seçeneğine bastığımda sistem diski hariç diğerleri görünüyor mesela ama onların da hiç birine yükleme yapmama müsade etmiyor. Çıldırmak üzereyim :(
Kurulum USB'sini farklı bir porta takıp deneyebilir misiniz? İnternette bu sorunu USB'yi başka porta takıp boot ederek çözdüklerini söyleyenler olmuş belki işe yarayabilir, tavsiyem arkadaki ve USB 2.0 olan portlar. Ayrıca farklı USB ile kurulum yapmayı deneyerekte çözenler olmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı