Windows 11 yükseltmesinden geri dönersek Windows 11 lisansını kaybeder miyiz?

nitalemened

Decapat
Katılım
10 Şubat 2020
Mesajlar
36
Orijinal Windows 10 anahtarım var ve Windows 11 lisansımın da olmasını istediğim için Windows 11'e geçip yeniden Windows 10 kurmak istiyorum. Yeniden Windows 10'a geçersem, yıllar sonra Windows 11 kurmak istediğimde aynı anahtar ile kullanabilir miyim?

Yaklaşık bir yıldır bilgisayar kullanmıyordum, aşağı yukarı bir haftadır anakart değiştirmemle yeniden bilgisayarımı açabiliyorum. Aynı biçimde yakın zamanda yeniden kullanamamaya başlayacağım. Dolayısıyla Windows 11'i kullanmak istemiyorum. Uzun süreçte epey güncelleme geleceği için yeniden işletim sistemi kurmama neden olacaktır. O yüzden Windows 11'e güncelleyip iki lisansa sahip olabilirsem sonra Windows 11 kullanmaya devam edebilirim diyorum.
 
Benim bildiğim zaten şu an Windows 10 lisansı, Windows 11 lisansı olarak kullanılabiliyor diye biliyorum.
İşte Windows 11'e şimdi geçeceğim, tam zamanlı kullanmaya devam etsem tamam. Bunda sorun yok. Windows 11 kullanmaya devam ettiğim sürece de istediğim gibi bu anahtarı kullanmayı sürdürebilirim büyük olasılıkla. Ancak Windows 11'de kalmak istemiyorum, çünkü yeniden bu harddisk'i kullanmaya başladığımda olduğu gibi kullanmak istiyorum. Ömürlük yeniden kurma gibi olacak yani.
 
Windows'u zaten orijinal kullanıyorsanız yükseltme yapsanızda bir sıkıntı olmayacak.
Sanırım kendimi anlatamıyorum. Örnekleme yapayım öyleyse. Yanılmıyorsam Windows 8'den 10'a geçenlere ömür boyu lisans veriyorlardı ancak geri döndüğünüzde yeniden Windows 8 anahtarına dönüşüyordu. Bu da şu demek oluyor, geri dönerseniz iki yıl sonra Windows 10'u 11'e yükseltmek istediğinizde yeniden anahtar almanız gerekecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı