Windows 11’de açılış sonrası siyah ekran ve eksik masaüstü hatası

Göktuğ 61

Yoctopat
Daha fazla  
(Windows 10 kuruluyken) Daha önceden oyun oynarken donuyordu ve kapatmam gerekiyordu. Kapatıp açtıktan sonra HDMI “No Signal” yazıyordu ve ekran gelmiyordu. Sonra tekrar kapatıp fişini çekip takınca düzeliyordu.

Bu yüzden bilgisayarı sıfırladık ve Windows 11 yükledik. Sonra tekrar her şeyi en baştan kurduktan sonra oyunları vs. yüklemeye başladım ve en son Assetto Corsa trafik modunu yaptım. Her şeyi tamamladıktan sonra, grafikler ve oyun ayarlarını yaptıktan sonra bilgisayarımı yeniden başlattım. Şifreyi girdikten sonra açılması biraz daha uzun sürdü ve açılınca siyah ekran vardı; sadece fareyi oynatabiliyordum, her şey silinmiş bir şekilde karşıma çıktı.

CTRL + Alt + Del yapınca Görev Yöneticisi açılıyordu ama her şey silinmişti.

Sorun nedir? Yüklediğim dosyalar ile ilgili virüs mü bulaştı, pek anlayamadım. Yardım edebilir misiniz?

(Windows 10 kuruluyken) Daha önceden oyun oynarken donuyordu ve kapatmam gerekiyordu. Kapatıp açtıktan sonra HDMI “No Signal” yazıyordu ve ekran gelmiyordu. Sonra tekrar kapatıp fişini çekip takınca düzeliyordu.

Bu yüzden bilgisayarı sıfırladık ve Windows 11 yükledik. Sonra tekrar her şeyi en baştan kurduktan sonra oyunları vs. yüklemeye başladım ve en son Assetto Corsa trafik modunu yaptım. Her şeyi tamamladıktan sonra, grafikler ve oyun ayarlarını yaptıktan sonra bilgisayarımı yeniden başlattım. Şifreyi girdikten sonra açılması biraz daha uzun sürdü ve açılınca siyah ekran vardı; sadece fareyi oynatabiliyordum, her şey silinmiş bir şekilde karşıma çıktı.

CTRL + Alt + Del yapınca Görev Yöneticisi açılıyordu ama her şey silinmişti.

Sorun nedir? Yüklediğim dosyalar ile ilgili virüs mü bulaştı, pek anlayamadım. Yardım edebilir misiniz?
Ekran kartı arıza vermiş olabilir CTRL + Shift + Windows + B yapmak belki çözebilir.

Bu olay mod kurunca mı oluyor peki?
İlk kez yaşadım daha önce hiç olmadı modu kurdum her şeyi halihazırda dedim bilgisayarı yeniden başlatayım kendine gelsin bir açtım ondan sonra böyle oldu zaten.
Yani ben moddan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü bu sefer başka bir yerden kurdum

İlk kez yaşadım daha önce hiç olmadı modu kurdum her şeyi halihazırda dedim bilgisayarı yeniden başlatayım kendine gelsin bir açtım ondan sonra böyle oldu zaten
İlk yazdığınız mesajta Ctrl + Alt + Delete yapıp açılan pencere mi gelmiyor yoksa görev yöneticisi mi ? Pencere gelmiyorsa ( Görev Yöneticisi , Kilitle , Parola değiştir yazan ) Ctrl+Shift+Esc basıp görev yöneticisi açın oradan "Yeni görev oluştur" tıklayıp explorer.exe yazın bu gelmiyorsa bilgisayarı kapatmayı deneyin normal bir defa basınca kapanmıyorsa 5-6 saniye boyunca basılı tutun güç düğmesine kapanır.

İlk yazdığınız mesajta CTRL + alt + delete yapıp açılan pencere mi gelmiyor yoksa Görev Yöneticisi mi? Pencere gelmiyorsa ( Görev Yöneticisi, kilitle, parola değiştir yazan ) CTRL+Shift+ESC basıp Görev Yöneticisi açın oradan "yeni görev oluştur" tıklayıp explorer.exe yazın bu gelmiyorsa bilgisayarı kapatmayı deneyin normal bir defa basınca kapanmıyorsa 5-6 saniye boyunca basılı tutun güç düğmesine kapanır.

Dostum bak şimdi şu an karşımda ve ekran ne siyah ne gri karışık ve ekranda sadece fare var başka hiçbir şey yok CTRL alt del yapınca görev yöneticim açılıyor evet ama oradan uygulamalara vs bakınca hepsi silinmiş sadece Epic Games Steam vs var.

Dostum bak şimdi şu an karşımda ve ekran ne siyah ne gri karışık ve ekranda sadece fare var başka hiçbir şey yok CTRL alt del yapınca görev yöneticim açılıyor evet ama oradan uygulamalara vs bakınca hepsi silinmiş sadece Epic Games Steam vs var.
Görev yöneticisini aç yeni görev oluştururken yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur explorer.exe ile cmd.exe cmd açtıktan sonra sfc /scannow komutunu girin ardından sırasıyla şunları yazın
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
komutlarını girin.

Sorun devam ederse;

Tekrar yönetici cmd açın ardından

sfc /scannow
findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log > "%userprofile%\Desktop\sfc_log.txt"
findstr komutunda yolu değiştirebilirseniz dosya gezginini açmayı deneyin oradan masaüstünden açabilirsiniz sonradan hangi programın yaptığını öğrenebilirsiniz.

Bir sonuç yok ise; Görev yöneticisinde gözüken bütün programlara görevi sonlandır yapın.

Win + r çalışmıyor ve az önce lostchance söyledi görev yöneticisinden yeni görev oluştur yaptım ve explorer.exe yazdım bir şey değişmedi
Yönetici ayrıcalıklarını oluşturup yazarsanız sorun muhtemelen düzelecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı