Windows 11'de boşta RAM kullanımı yüksek oluyor

siz kahinmisiniz hocam :D w11 pro kullanıyorum dediklerinizi yapacağım teşekkür ederim
Ek olarak sistemde o an işiniz olmayan programı kapatın. Mesela Discord ile işiniz yoksa kapatın, Spotify ile işiniz yoksa kapatın. Tarayıcınızda fazla eklenti varsa bazılarını kaldırın ekstra RAM kullanırlar. PureRa indirerek gereksiz dosyaları da temizleyin. Zararlı bir yazılım değil Portable ve arkasında çer çöp bırakmayan temizlik uygulamasıdır.
 
Bunu indirip ekran görüntüsü atar mısın?
bu şekilde driver locked 8 gb ı geçkin kullanıyor
1653684041320.png
 
Ekran görüntüsünde 8 GB bellek sürücüler kullanıyor diyor(takılı RAM'ın yarısı). Burada verilen talimatları deneyebilirsin. Son aşamasında ekran görüntüsü at.
sanırsam ne olduğunu buldum hyper-v sanal makinesi arka planda sürekli olarak çalışıyor görünüyor ve ona atanmış 8 gb ram olduğu için arka planda bu ram i revize şekilde bekletiyormuş sanal makineyi silmemle birlikte değerler 5 gb a kadar indi :(
 
Disk Belleği dosyası ayarlasana? RAM miktarını ikiyle çarp sonuçtan şu anki RAM miktarının yarısını çık ortaya ne kadar sanal RAM gerektiğini çıkarır. Bu miktarı disk belleği dosyası olarak ayarla. Unity ile çalışırken ben 250 GB disk belleği dosyası kullanıyorum. Açık dünya olduğu için ışıklandırma falan hesaplarken 16 GB RAM yetmiyor.
 
Disk Belleği dosyası ayarlasana? RAM miktarını ikiyle çarp yarısını çık ortaya ne kadar sanal RAM gerektiğini çıkarır bu miktarı disk belleği dosyası olarak ayarla. Unity ile çalışırken ben 250 GB Disk belleği dosyası kullanıyorum. Açık dünya olduğu için ışıklandırma falan hesaplarken 16 GB RAM yetmiyor.
anladım tamamdırr teşekkür ederim
 

Geri
Yukarı