Windows 11'de hesap nasıl yönetici yapılır?

kerem549

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, kullandığım programları açabilmek için yönetici izni gerekebiliyor ancak bir türlü mevcut hesabımı yönetici hesabı yapamadım. Güvenli moda girdiğimde Windows'a geçiş yapabileceğim bir seçenek bulunmuyor. Sistem görüntüsünü kurtarma(yanlış hatırlıyor olabilirim) gibi seçenekleri denediğimde hata alıyorum. CMD üzerinden "net user administrator /active: Yes" kodunu deneyince işlem tamamlanıyor ancak tekrardan bilgisayarı başlatınca bir gelişme olmuyor. Farklı bir yol olarak CMD Regedit üzerinden sam dosyasını yığın yükle yaparak yüklemeyi denedim ancak tekrar hata verdi o yöntemi de kullanamadım. Farklı bir alternatifim var mı? Ne yapmalıyım? Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler.

Geçen başıma geldi bu durum. Hiçbir şey işe yaramıyor ben admin olarak göründüğüm halde admin değilmişim gibi davranıyordu. Sonra Windows güncelleme yayınladı güncelleme yaptığım zaman düzeldi kendi kendine.

Bilgisayarım sağ tık > Yönet > Yerel Kullanıcılar ve Gruplar sekmesinde kullanıcınıza yetki verebilirsiniz fakat bu pek etkili değil.

CMD (Yönetici olarak çalıştır) > net user Administrator /active:yes yazdıktan sonra Komut başarıyla tamamlandı yazısından sonra kullanıcı değiştirin yeni kullanıcı sekmesinden Administrator yazarak hesabı ilk defa açacağınız için aktif etmeniz gerekiyor.

Bilgisayarım sağ tık > yönet > yerel kullanıcılar ve gruplar sekmesinde kullanıcınıza yetki verebilirsiniz fakat bu pek etkili değil.

CMD (yönetici olarak çalıştır) > net user administrator /active: Yes yazdıktan sonra komut başarıyla tamamlandı yazısından sonra kullanıcı değiştirin yeni kullanıcı sekmesinden administrator yazarak hesabı ilk defa açacağınız için aktif etmeniz gerekiyor.

CMD yönetici olarak çalıştırılamıyor, evet seçeneği çıkmıyor.

baslat/calıstır netplwiz yap.
özellikler/grup üyeligi yönetici seç restart dene.

Yönetici olarak çalıstırmam için izin istiyor ancak ben Evete basamıyorum.

Geri
Yukarı