Windows 11'de kablosuz ekran yansıtılamıyor

Stskeep

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Cihazımda Windows 11 Pro yüklü. Windows 10 yüklüyken hiçbir sorun yaşamadığım kablosuz ekran yansıtma konusunda şu anda problem yaşıyorum.

Bilgisayarım ve televizyonum aynı ağa bağlı, ancak yansıtma seçeneğini kullandığımda televizyonum listede çıkmıyor.

İsteğe bağlı özelliklerden kablosuz ekranı ekledim, gene de göremiyorum.

Denemek için telefonun ekranını televizyona yansıtmayı denedim; sorunsuz bağlandı.

Desteklerinizi rica ediyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    375,2 KB · Görüntüleme: 36
USB\VID_8087&PID_0026&REV_0002
USB\VID_8087&PID_0026
İntel olanın kimliklerini kod olarak paylaş.

Doğru yaptım umarım.

Birde şöyle bir detay farkettim. Bluetooth cihaz listesinde TV görünüyor ve bağlanabiliyorum.
Fakat sadece hoparlör olarak görüyor.

Windows 11’de kablosuz ekran yansıtma sorunu yaşıyorsanız, öncelikle ekran sürücülerinizin güncel olduğundan ve Miracast desteğinin aktif olduğundan emin olun (çalıştır penceresine dxdiag yazıp "Tüm Bilgileri Kaydet" deyin, .txt dosyasında "Miracast: Available" yazmalı). Telefonunuzun yansıyıp bilgisayarın yansımaması, büyük ihtimalle ya Wi-Fi Direct sürücüsü ya da ekran adaptörüyle ilgili bir uyumsuzluk olduğunu gösterir. Ayrıca “Bağlantı Noktası Yeniden Başlatma” (Network Reset) işlemi de sorunu çözebilir: Ayarlar > Ağ ve İnternet > Gelişmiş ağ ayarları > Ağ sıfırlama yolunu izleyin. Son olarak, bazı antivirüs yazılımları veya güvenlik duvarları da cihaz keşfini engelleyebilir; geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Linkte verdiğiniz uygulamayı indirdim, sistemi yeniden başlattım. Fakat sorun hala devam ediyor.
Ayrıca dxdiag'dan ;
Miracast: Available, with HDCP
yazısını gördüm.
Ağ sıfırlamayıda denedim fakat yansıtmaya çalıştığımda kullanılabilir ekranlarda çıkmıyor asla.

Windows 11’de kablosuz ekran yansıtma sorunu yaşıyorsanız, öncelikle ekran sürücülerinizin güncel olduğundan ve Miracast desteğinin aktif olduğundan emin olun (çalıştır penceresine dxdiag yazıp "Tüm Bilgileri Kaydet" deyin, .txt dosyasında "Miracast: Available" yazmalı). Telefonunuzun yansıyıp bilgisayarın yansımaması, büyük ihtimalle ya Wi-Fi Direct sürücüsü ya da ekran adaptörüyle ilgili bir uyumsuzluk olduğunu gösterir. Ayrıca “Bağlantı Noktası Yeniden Başlatma” (Network Reset) işlemi de sorunu çözebilir: Ayarlar > Ağ ve İnternet > Gelişmiş ağ ayarları > Ağ sıfırlama yolunu izleyin. Son olarak, bazı antivirüs yazılımları veya güvenlik duvarları da cihaz keşfini engelleyebilir; geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.
dxdiag kontrölü yaptığımda " Miracast: Available, with HDCP " yazısını gördüm.
Bağlantı Noktası Yeniden Başlatmayıda denedim, antivürüs devre dışı bırakarak tekrar denedim fakat hala başaramadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı