Yeni metin belgesi oluşturup:
"
Cls
@Echo OFF
Title Folder Secure
İf EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
İf NOT EXIST Secure goto MDLOCKER
:CONFIRM
Echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
İf %cho%==Y goto LOCK
İf %cho%==y goto LOCK
İf %cho%==n goto END
İf %cho%==N goto END
Echo Invalid choice.
Goto CONFIRM
:LOCK
Ren Secure "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
Attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
Echo Folder locked
Goto End
:UNLOCK
Echo Enter the Password to unlock folder
set/p "Pass=>"
İf NOT %pass%== şifrenizi giriniz goto FAIL
Attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
Ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Secure
Echo Folder Unlocked successfully goto End :FAIL echo Invalid password
Goto end
:MDLOCKER
Md Secure
Echo Secure created successfully
Goto End :End
"
Bu kodlamayı yapıştırın. Şifrenizi yazın, diye belirttiğim bölüme de arzu ettiğiniz klasör şifrenizi yazabilirsiniz. (Boşluk bırakmadan yazmanız lazım) Sonra dosyayı (kodları kopyaladığınız metin belgesi içerisinde farklı kaydet (CTRL+Shift+S) diyerek) kaydederken ".bat" uzantılı olarak. Kaydettiğiniz yerde açmak isteyince içerisinden bir klasör çıkacak, o klasöre istediğinizi atabilirsiniz. Sonrasında tekrar ".bat" uzantılı dosyaya tıklayarak "Y" basıp, enter basarsanız. Dosya ".bat" dosya içerisinde ilgili şifreyi girdiğinizde açılır halde tutulmuş olacak.
Not: 7.satırdaki "Are you sure you want to lock the folder(Y/N)" kısmını kendinize göre uyarlayabilirsiniz: "Klasörü şifrelemek için (E/H)" gibi. Tabii bu sefer şifrelemesi için "E"ye basmanız gerekecek.
Dipnot: Kodların yer aldığı yani ilk oluşturduğunuz metin belgesini isterseniz kilitleyeceğiniz klasörün içine de atabilirsiniz. Sonradan değiştirmek için veya silebilirsiniz. Bunun yanı sıra Windows'un da dosya özellikleri>gelişmiş kısmında bir özelliği mevcut ama benim pek işime yaramadığı ve kendinizin de öğrenebileceğini düşünerek ona değinmedim. Ek olarak dosyayı da yükledim, kopyalamada sorun olursa diye.