Windows 11'de tarayıcı donuyor ve Premiere Pro'da görüntü yırtılması oluyor

erenkayanet

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2017
Mesajlar
17
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarım
Öncelikle herkese selam. Windows 11'i yeni bilgisayarımda kullanmaya başladım ve aşağıdaki iki sorun oldukça canımı sıkıyor.
  • Valorant alt + Tab yapınca Edge tarayıcıyı açınca veya oyunu kapatıp çıktıktan sonra Edge tarayıcıyı açınca aniden donuyor bilgisayar. Sesler geliyor, mouse çalışıyor, Discord üzerinden bas konuş ile konuşup iletişim kurabiliyorum ama kasa üzerindeki tuştan restart yapmayınca donma devam ediyor.
  • Adobe Premiere Pro kullanırken ön izleme videolarını oynattığımda tearing (görüntü yırtılması) sorunu ile karşılaşıyorum. Aynı görüntüyü render alıp video oynatıcısında açtığımda bu sorun olmuyor. Tearing sorunu biraz fazla düzeyde olduğu için rahatsız edici oluyor, eski bilgisayarımda Windows 10 kullanıyordum ve bu sorunla hiç karşılaşmamıştım.

Sizde bu sorunları yaşıyor musunuz ve çözdüyseniz nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız? Herkes faydalansın. Teşekkür ederim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya dair bilgisi olan yok mu :(

Yabancı kaynaklardan araştırma sonucu 2. sorunum olan tearing derdinden kurtuldum. Nvidia denetim masasında Adobe Premiere Pro uygulamasının düşey senkronizasyon seçeneğini "Açık" olarak değişitrdiğimizde videoları izlerken yırtılma olmuyor.

Adsız.jpg



1. Sorunum olan donma konusunda desteğinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Windows 10'a tekrar geçeceğim bu gidişle ama 12. Nesil intel işlemcilerde win11 tam performans kullandığı söyleniyor. Windows 10'da işlemcinin yapay zeka birimleri tam olarak kullanılmıyor deniliyor. Bu bilgi hakkında karşı bir görüşünüz varsa bunları da bekliyorum. İyi sosyaller :)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı