Windows 11'e geçilmeli mi?

Haklı ben kullanıyorum performansımda çok büyük bir artış var ancak daha da geliştirilmesi gerekli.

Ben kullanıyorum ve son derece buglı bir yazılım. Herkes bizim gibi TPM'li bilgisayar almak mecburiyetinde değil. İnsanların alacak parası yok napsınlar. Parası yok ve Valorant oynamak istiyor ve hata alıyor. Arayüz kasacağız diye GPU kullanımı çok artıyor. Büyük oranda eksiklikler var. O zaman gidin Windows Vista'yı övün. Haksız mıyım allah aşkına ?
 
Ben kullanıyorum ve son derece buglı bir yazılım. Herkes bizim gibi TPM'li bilgisayar almak mecburiyetinde değil. İnsanların alacak parası yok napsınlar. Parası yok ve Valorant oynamak istiyor ve hata alıyor. Arayüz kasacağız diye GPU kullanımı çok artıyor. Büyük oranda eksiklikler var. O zaman gidin Windows Vista'yı övün. Haksız mıyım Allah aşkına?

Buglı olmadığını söylemedim zaten geliştirilmesi gerek dediğimde anlamış olman gerekirdi sadece ben yaşadığımı söylüyorum sistem Windows 11 için yeterli değilse bunu önleyen dosyaları silip Windows 11 kurarsanız tabii ki de TPM hatası alırsınız biz zaten burada sistemi yeterli olan aygıtların geçmesini söylüyoruz bunun dışında CS:GO Valorant gibi oyunlarda yüksek FPS artışı yaşadım.
 
Hayal edin yıl 2096, uçan arabalar hayatımızda. Artık dünayda tl, dolar euro yok sadece tek bir para birimi var. Refah seviyesi artmış herkes mutlu ve o sırada acaba technopat noldu acaba diye giriyorsunuz ve karşınıza çıkan konu ''Windows 11'e geçilir mi'' işte o an sinirden telefonu kırma kardeşim. Yılma ve 74 yıldır her hafta yanıt verdiğin gibi ''geçilir'' de.
 
Şahsen en başta Windows 11 ilk çıktığında yine Technopat'taki sızıntı ISO dosyası ile geçmiştim ve FPS ve drop sorunu yaşıyordum. Windows 10'a geri döndüm. Şimdi ise tekrar Windows 11 kurdum sistemime ve FPS veya drop sorunu yaşamıyorum. Bu tam olarak kullanıcının şansına bağlı iş. Haftaya zaten 22H2 çıkacakmış. Onu da kurarız :D
kurulmasına kurulur iso yu rufusa uefı olarak (gpt ) yazdırınca zaten yükleniyor
önemli olan orijinal windows 10 pro oem olarak kullanmak
bana gelen dvd deki 1607 sürüm win 10 pro ve 2016 nın iso dosyaları mevcut
gene kullanılırım güncellemeleri kapatıp o sürümü
FPS ve drop sorunları sadece işletim sistemi kaynaklı değil
microsoftun kendi aracından iso yu indireceksiniz ya da satın alacaksınız orijinalini
 
Hem beta hem developer hem de direk şu anki RTM sürümünü denedim.

RTM.
İlk başlarda çok hafif fakat sonradan program kurdukça diğer sistemler gibi yavaşlıyor ama diğerlerine nazaran daha az.

Beta.

Şahsen ben çok beğendim çoğu hatayı düzeltmişler stabil gibi 22h2.

Developer.

Pek sevemedim. Özellikler grafikler efektler falan çok iyi de akıcılık neredeyse kendimce rezalet gibi geldi.

En iyi sistem mi? Akıcılık ve kararlılık olarak henüz bence değil.

Geçilmeli mi: Ufaktan biraz bilgi varsa beta kanalına. Azıcık daha beklerim diyorsan birkaç hafta bekle 22H2 geldiğinde direk betaya geçmeden yüklersin. Ama developer kanalına geçmeni önermem.
 
2 defa Windows 11 geçme hatası yaptım ikisinde de Windows 10'a geri döndüm çünkü Windows 10'daki kişiselleştirme ve görev çubuğuna sabitleme gibi şeyler yoktu ve uygulama uyumluluğu tam oturmamış durumda.
 
@Recep Baltaş abi 22H2 güncellemesi yılın ikinci devresinde gelecek diyorlardı bu kadar erken olmamasının nedeni ne?
Yani güncelleme şimdiden hazır mı yani yine Microsoft yine yapacağını yapıyor gibi tamamlamamış şekilde çıkarmaya hazırlanıyor🤣
2 defa Windows 11 geçme hatası yaptım ikisinde de Windows 10'a geri döndüm çünkü Windows 10'daki kişiselleştirme ve görev çubuğuna sabitleme gibi şeyler yoktu ve uygulama uyumluluğu tam oturmamış durumda.
Sistemime bak ben böyle bir sistemde tam oturmuş ve sorunsuz şekilde kullanıyorum ama tabi bu herkese göre değişebilir.

Bu cevap herkes için geçerlidir ve
Windows 11 kuracaklar ve kullanacaklar için

Alışma süreci biraz zorluyor lakin önerim USB kurulum ve rahat şekilde kullanmaya başlamak ve devam ettirmek.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı