Windows 11'e geçince işlemci sıcaklığı arttı

berkcs

Hectopat
Daha fazla  
Dün Windows 10'dan 11'e yükseltme yaptım fakat Windows 10'dayken boşta CPU sıcaklığım 30-35 derece arasında geziyordu şu an 55-62 arası değişiyor fakat 55'in altına inmiyor. CPU fanı stok değil kule tipi ve soğutması gayet iyiydi Windows 10'dayken, CPU fan RPM'ini de bundan dolayı ciddi derecede artırdım fakat sadece 1-2 derece fark ediyor. Kasayı da bugün temizledim termal macun henüz değiştirmedim 2 yıl olmuş. İşlemcim Ryzen 5 3600.

Dün Windows 10'dan 11'e yükseltme yaptım fakat Windows 10'dayken boşta CPU sıcaklığım 30-35 derece arasında geziyordu şu an 55-62 arası değişiyor fakat 55'in altına inmiyor. CPU fanı stok değil kule tipi ve soğutması gayet iyiydi Windows 10'dayken, CPU fan RPM'ini de bundan dolayı ciddi derecede artırdım fakat sadece 1-2 derece fark ediyor. Kasayı da bugün temizledim termal macun henüz değiştirmedim 2 yıl olmuş. İşlemcim Ryzen 5 3600.

Normaldir o zaman Windows 11 Windows'10a göre çok az ağırdır ısınmasıyla normal bakımda yapmamış yükseltme olsun Update olsun ısınması normal.

Normaldir o zaman Windows 11 Windows'10a göre çok az ağırdır ısınmasıyla normal bakımda yapmamış yükseltme olsun Update olsun ısınması normal.
Hocam normalde bu derecelere çok şaşırmam açıkçası ama bakım konusunda dün 32 derece olan işlemci bugün 60’dan aşağı zor inince insan şaşırıyor sonuçta dün de bakımsızdı.

Görev yöneticisinde neler çalışıyor.
Hocam birçok işlem var ama cpu kullanımına göre sırala dediğimde oluşan tablo bu şekilde:
resim_2024-10-16_231031613.png

Şimdi Cs2 ve Gta V online'a girdim yıllar sonra sırf bu sıcaklık değerlerine bakmak için ama 1-2 derece anca yükseliyor garip bir şekilde, boştaykenki sıcaklıkla aynı oluyor yani çözemedim ve kararsız kaldım tekrar windows 10'a dönsem mi yoksa kalsam mı diye, sadece ara sıra menü ekranında kasılmalar yaşadım önceden olmayan

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı