Windows 11'e Geçmeyi düşünüyor musunuz?

Merak ettiğim konular pozitif bir şekilde aydınlanırsa anında geçebilirim. Çünkü yeni tasarım hoşuma gitti. Merak ettiğim konular ise şöyle;
  • Saçma sapan reklam anlaşması olan uygulamaları bizden habersiz kurmaya devam edecek mi?
  • İstediğimiz her uygulamayı kolay bir şekilde kaldırmamıza izin verecek mi? (Edge)
  • Arkada çalışan onlarca programın sayısı azalacak mı?
  • Takip etmeyi bir nebze de olsa düşürecek mi?
  • Reklam uygulamalar başlat menüsünde var ancak kurulu değil. Bu uygulamalar tıklarsanız kuruluyor. Spotify, Netflix gördüğüm uygulamalar arasında.
  • Çoğu uygulamayı Microsoft Store'a geçirmişler. Fotoğraf uygulaması gibi temel uygulamalar hariç çoğu şey kaldırılabiliyor. "Not Defteri" bile kaldırılabiliyor.
  • Arkada çalışan uygulamalar konusunda bir şey diyemem. O kadar uzun deneyimlemedim ancak bunun için "Ayarlar" kısmında bir seçenek vardı. Tabii bu seçeneğin aynısı Windows 10'da da vardı. Daha çok "Posta" uygulaması tarzı şeylerin arkada çalışmasını engelliyor.
  • Ayarlar kısmındaki "Gizlilik" bölümü Windows 10 ile neredeyse birebir aynı. Çoğu şeyi kapatmaya izin veriyor. Kapatmadığınız takdirde varsayılan olarak her türlü veriyi topluyor.
Bu versiyonda radikal değişiklikler yok. Windows 10'a gelmiş orta çaplı bir güncelleme gibi duruyor. Arayüz ve simgeler konusundaki çoğu vaat tam olarak tutulmamış. Özellikle yeni başlat menüsü Windows 10X versiyonundan alınmış. Şahsen hiç kullanışlı bulmadım. Final versiyonuna kadar çok değişeceğini düşünüyorum. Şu an başlat menüsünü özelleştirme seçenekleri de çok kısıtlı. Genel olarak ise Windows 10'dan geçecek birinin zorluk yaşayacağını sanmıyorum. Final versiyonunda daha fazla geliştirme olacağına eminim.
 
Son düzenleme:
Bu aşamada geçmek doğru olmayacaktır ama şu ana kadar tasarımsal basit dokunuşlar hariç ciddi bir değişiklik henüz göremedim. Umarım bu şekilde çıkarmazlar, markanın kalitesini etkileyecektir diye düşünüyorum.
 
Şahsen beğenmedim, Windows 10'un çakması gibi bir şey. Geçmeyeceğim, destek ne zaman biterse o zaman zorunlu olarak geçeceğim.
Windows 11'e geçmeyi düşünmüyorum. En azından 5 yıl daha Windows 10 ile devam ederim.
4 yıldır Windows 10 kullanıyorum ve memnunum.
 

Geri
Yukarı