Windows 11'in gelişim süresi ne kadar olabilir?

Şu an bile dünyadaki en iyi son kullanıcı işletim sistemi denebilir. Ekonomik şartların kötü olduğu ülkeler hariç yurt dışında ufak hatalar da düzelince anında tutacaktır, yeni özelliklerin oturması bekleniyor ki bence oturmuş bile. Kısaca gelişmiş, daha iyi olması ise sadece ekstra olur.
 
2021 başında Sun Valley adı altında bir çalışma olabilir falan söylemleri oldu ama ne kadar eskiye dayanıyor hikaye bilmiyorum ama en az 1 yıllık uğraş var o kesin.

Keşke bu bilgi de elimizde olsaydı, Windows 11'in yıllardır tasarlanmakta ve sayısız testler dahilinde optimize edildiğini düşünerek kurulumunu yapmıştım (yani tabii bu muhtemelen yapılıyordur da yıllık olsa daha içim rahat olurdu sadece), yıllık değil de aylık bir şey olduğunu bilseydim muhtemelen geçmezdim 😅.
 
Son düzenleme:
Şu an bile dünyadaki en iyi son kullanıcı işletim sistemi
Demek yanlış olur. Dünya üzerindeki en iyi işletim sistemi iOS'tur!

Bunu şöyle düzeltebiliriz;
Şuan bile Microsoft'un çıkarmış olduğu en iyi işletim sistemi

yurt dışında ufak hatalar da düzelince anında tutacaktır
Dünya üzerinde kullanılan tüm Windows 11 sürümleri aldıkları / gördükleri hatalar tüm ülkeler için geçerlidir. (Sistem dil dosyaları hariç) Yani yazılan bir tane işletim sistemi var, bunun içerisine eklenmiş dil dosyaları bulunmakta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Demek yanlış olur. Dünya üzerindeki en iyi işletim sistemi iOS dur!

Siz iOS'u sevince otomatik olarak en iyisi o olmuyor.
iOS'un tek avantajı tek bir marka için geliştiriliyor olması. Bu da sadece o markanın ürünleri için optimize edilmesi demek. Haliyle bu da stabilite ve performansı yanında getiriyor. Ancak Windows öyle değil. Pek çok markanın bilmem kaç farklı ürünü bu işletim sistemiyle çalışıyor ve çok doğal olarak hepsine göre optimize etmek imkansız. Yani iOS'u başka herhangi bir işletim sistemiyle kıyaslamak saçmalık.
 
Demek yanlış olur. Dünya üzerindeki en iyi işletim sistemi iOS dur!

IOS, APPLE marka IPHONE VE IPAD cihazlarının tabanında çalışan işletim sistemidir, Windows ise ofis tipi, ev tipi bilgisayarlarınızda ve bilumum iş istasyonlarında kullanılan bir işletim sistemi, bir kere bu kıyası yapmanız yanlış olur, çünkü bu 2 işletim sisteminin bağlamları farklı gereklilikler için tasarlanmış, IOS'tan kastınızın macOS olduğunu varsayarak bu küçük anekdota şöyle devam etmek istiyorum;

@Ashen One 'ın da yukarıda belirttiği gibi, kime göre neye göre en iyi işletim sistemi? Her işletim sisteminin farklı ihtiyaçlara yönelik avantajları ve çözümleri var, misal bir grafik tasarımcı gider Apple tercih eder neden, çünkü onun ihtiyacına yönelik en iyi deneyimi Apple'ın yarattığı environment verir. Bir yazılımcı ihtiyaçları gereğinde, gerek macOS, gerek Linux dağıtımları, gerekse Windows kullanır. Örneklesek daha çok örnek çıkar. Bu bir bakış açısı, bir diğer bakış açısı ise yine arkadaşımızın da bahsettiği üzere tek bir donanım geliştiricisinin kendi işletim sisteminin ihtiyaçlarına yönelik donanım üretmesiyle, küresel uyumluluğa sahip olması gereken bir işletim sisteminin kıyasını, verdiği son kullanıcı performanslarına bakarak yapmak yine yanlış bir bakış açısı. Sizin olaya yaklaştığınız açıdan ben de şöyle yaklaşayım o zaman, Dünyanın en iyi işletim sistemi Windows'tur çünkü Dünya üzerinde çalışan çoğu iş istasyonu ve server Windows NT, Windows Server ve UNIX kullanıyor.

Teknoloji sadece sizin kullandığınız kısımdan ibaret değil. Ev ve ofis bilgisayarları bu çevrenin sadece ufak bir kısmı. O yüzden fanboyluk yapmayı bir kenara bırakıp, objektif bir şekilde kıyas yapmaya çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim.
 
Dediklerinize katılıyorum ama şu kısmı düzeltmek istiyorum.
En çok kullanılan iş istasyonu yani desktop Windows ama en çok kullanılan server Linux serverlardır.
Linux'u dahil etmeyi unutmuşum benim hatam, orada yazanlara ek olarak Linux'ta olacaktı. Şöyle düzelteyim o zaman;

En çok kullanılan iş istasyonu Windows ve UNIX iken, en çok kullanılan server Linux ve Windows server, macOS Server bu proporsiyonun içerisinde diğer 2 kernel'e göre daha küçük bir yüzdeye sahip.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı