Windows 11'in gelişim süresi ne kadar olabilir?

IOS, APPLE marka IPHONE VE IPAD cihazlarının tabanında çalışan işletim sistemidir, Windows ise ofis tipi, ev tipi bilgisayarlarınızda ve bilumum iş istasyonlarında kullanılan bir işletim sistemi, bir kere bu kıyası yapmanız yanlış olur, çünkü bu 2 işletim sisteminin bağlamları farklı gereklilikler için tasarlanmış, IOS'tan kastınızın macOS olduğunu varsayarak bu küçük anekdota şöyle devam etmek istiyorum;

@Ashen One 'ın da yukarıda belirttiği gibi, kime göre neye göre en iyi işletim sistemi? Her işletim sisteminin farklı ihtiyaçlara yönelik avantajları ve çözümleri var, misal bir grafik tasarımcı gider Apple tercih eder neden, çünkü onun ihtiyacına yönelik en iyi deneyimi Apple'ın yarattığı environment verir. Bir yazılımcı ihtiyaçları gereğinde, gerek macOS, gerek Linux dağıtımları, gerekse Windows kullanır. Örneklesek daha çok örnek çıkar. Bu bir bakış açısı, bir diğer bakış açısı ise yine arkadaşımızın da bahsettiği üzere tek bir donanım geliştiricisinin kendi işletim sisteminin ihtiyaçlarına yönelik donanım üretmesiyle, küresel uyumluluğa sahip olması gereken bir işletim sisteminin kıyasını, verdiği son kullanıcı performanslarına bakarak yapmak yine yanlış bir bakış açısı. Sizin olaya yaklaştığınız açıdan ben de şöyle yaklaşayım o zaman, Dünyanın en iyi işletim sistemi Windows'tur çünkü Dünya üzerinde çalışan çoğu iş istasyonu ve server Windows NT, Windows Server ve UNIX kullanıyor.

Teknoloji sadece sizin kullandığınız kısımdan ibaret değil. Ev ve ofis bilgisayarları bu çevrenin sadece ufak bir kısmı. O yüzden fanboyluk yapmayı bir kenara bırakıp, objektif bir şekilde kıyas yapmaya çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Hangisi en çok işine yarıyorsa onu kullan, onu sev diyerek kapatıyorum.

Windows 11 yıllarca uğraşılmış olan bir şey miydi yoksa aylarca mı gibisinden merak etmiştim öyle.

Geliştirmesi aylarca değil yıllardır devam ediyordur.
 
Yeni bir işletim sistemi kısa sürede (bir kaç ayda) bitecek şey değildir en az 1-2 yıl vardır bence.
Aslına bakarsak bu yeni bir işletim sistemi değil kernelde değişiklik yok Windows 10 ile aynı kerneli kullanıyor, yani sıfırdan bir işletim sistemi inşa edilmedi, tasarım ve performans iyileştirmeleri yapıldı o yüzden Windows 11'in geliştirilme süreci, erken Windows 10 geliştirme sürecinin başlarına dayanıyor, Windows 11'e kernel açısından değil de, yapılan değişiklikler açısından bakarsak iptal edilen Windows 10X projesinin internete sızdığı tarihi baz alarak 3 seneden fazla olmayacak şekilde en az 1.5 seneden beri geliştirildiğini düşünebiliriz.
 
Benim bildiğim kadarıyla, mobil piyasası ile alakalı bir durum, win10 bu açıdan zayıf bir durumdaydı rakiplerine göre ön planda tutulmuyordu, bunu hem görsel hem de uyumluluk açısından makul seviyelere getirmek için atılan bir adım olduğunu okumuştum bir yerde. Yani asıl amaç mobil ve tabletler, diye biliyorum.
 
Siz iOS'u sevince otomatik olarak en iyisi o olmuyor.
Sevdiğimi sana kim söyledi?
iOS'un tek avantajı tek bir marka için geliştiriliyor olması.
Bu sebep yeterli işte!
IOS, APPLE marka IPHONE VE IPAD cihazlarının tabanında çalışan işletim sistemidir,
Mirosoft farklı mı? Official Home of Microsoft Surface PCs, Computers, Laptops, 2-in-1s, Dual-Screen & All-in-Ones bak istersen
 

Anlaşılmamış sanırım. Bir de şöyle anlatayım: Microsoft kendi donanımları haricinde zibilyon tane donanım üreticisinin ceremesini çekerek uyumlu yazılım tasarlamak zorunda, adamların elinde olmayan teknoloji ile bir donanım üretmesini bekleyemeyeceklerine göre kendi marka imajlarına ve market değerlerini göz önünde bulundurarak riskli hamlelerde bulunmamaya çalışıyorlar, Kalkıp işletim sistemini kendi donanımlarına göre kalibre etseler emin ol diğer donanım üreticileri isyan bayrağını çeker. Microsoft'un işine gelmez. Şu konuya gelecek olursak:
Bu sebep yeterli işte!
Tek bir çatı altında toplanmanın avantajları var evet ama dezavantajları da var, bunun muhakemesini sana bırakıyorum, kalkıp sana burada şirket yönetimi anlatamam (konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok, anlatamayacağımdan dolayı anlatamam yazdım. Söylenilen şeyleri agresif bir şekilde yorumladığını gözlemledim.)

Bu arada Microsoft'un donanımlarıyla, Apple donanımlarını bir tutmanız da apayrı bir mesele, ilk paragrafta yazdığım şeyi iyi bir şekilde yorumlayacağınızı düşünerekten noktayı koyuyorum.
 
Altıüstü dil paketini öğrenmişsin onunla gidiyorsun. Sorunlar her sistem için geçerli değil, özellikle bizimki gibi 3. dünya ülkelerinde sorun yok gibi bir şey.
Bak yine anlamamışsın.
Bak canım kardeşim! Bak güzel kardeşim!
Sana örnekler vererek anlatayım.
  • Steam üzerinden bir oyun aldın. Oyun sadece ingilizce olarak piyasaya sürülüyor doğru mu? (Sence de doğru)
  • Oyun ilerleyen zamanlarda çeşitli güncellemeler ve hata gidermeleri ile içerisine türkçe dil eklerse türkçe yaması oyunu güncellediğin zaman hazır olarak ekte veriyor.
Bunu da öyle düşün. Varsayılan ana dili İngilizce. Türkçesi Microsoft Türk çalışanları ve lisans sorumlusu olan kişiler bunu daha sonra içerisine eklendi.

Rica ediyorum artık şu durumunuzdan bir vazgeçin ya! "Altıüstü dil paketini öğrenmişsin onunla gidiyorsun" Şöyle iğrenç yorumlarınızı "insanları aşağılar gibi konuşmalarınızı" kendinize saklayın artık!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bak yine anlamamışsın.
Bak canım kardeşim! Bak güzel kardeşim!
Sana örnekler vererek anlatayım.
  • Steam üzerinden bir oyun aldın. Oyun sadece İngilizce olarak piyasaya sürülüyor doğru mu? (sence de doğru)
  • Oyun ilerleyen zamanlarda çeşitli güncellemeler ve hata gidermeleri ile içerisine Türkçe dil eklerse Türkçe yaması oyunu güncellediğin zaman hazır olarak ekte veriyor.
Bunu da öyle düşün. Varsayılan ana dili İngilizce. Türkçesi Microsoft Türk çalışanları ve lisans sorumlusu olan kişiler bunu daha sonra içerisine eklendi.

rica ediyorum artık şu durumunuzdan bir vazgeçin ya! "altıüstü dil paketini öğrenmişsin onunla gidiyorsun" şöyle iğrenç yorumlarınızı "insanları aşalar gibi konuşmalarını"zı kendinize saklayın artık!

Sen anlamıyorsun. Ben dil paketlerine göre değişiklik oluyor mu diyorum? Hayır. Yurt dışı derken üst düzey sistemleri, ekonomik refahı kastettiğimi hatta fark yaratmasın diye gelişmemiş ülkeleri katmadığımı ilk mesajda belirtiyorum. Buradaki olay sürüm farkı değil, sürümün hangi sistemlerle çalıştığı ve giriş seviye sistemlerle ilgili bir sorun yok yani bizim ülkedeki bilgisayarların yüzde 80'inde bir sorun olmayacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı