Windows 20H2 güncellemesi sonrası ekran kapanması

celenger

Zeptopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi günler. Bilgisayarıma güncelleme yaptım. 20H2 güncellemesiyle beraber bilgisayarı açarken ekran kapanıyor. Sarı ışığa dönüyor. Ama sistem çalışıyor. Enterasandır ki önceki sürümde böyle bir sorun hiç yaşamadım. Sistemimi kuralı 1 yıl olmadı. Şimdi daha garip bir durumdan bahsetmek istiyorum. Güncellemeyi kaldırınca sorun ortadan kalkıyor. Fakat 20H2 kurulu iken ekranım kendi kendine kapanırken arkasındaki adaptör fişini çekip, ekranın arkasına tekrar takınca ekran düzeliyor ve görüntü geliyor. Sizce bu güncellemeyle nasıl böyle bir sorun oluşuyor? Güncelleme sonrası fişi çekip takmamla nasıl düzelebiliyor? Bilgisayar ekran kapanmadan açılınca ekran çözünürlüğü en düşük hale kendi kendine geliyor sonradan en büyük çözünürlüğe alıyorum. Şimdiden teşekkürler.
+BIOS güncel F60.
+Ekran kartı güncel 21.04.2021
+Sadece chipset güncel değil.

Sistemim.
Windows 10 64 Bit.
Gigabyte RTX 2060.
AMD Ryzen 5 2600.
B450M S2H.
16 GB RAM.
ViewSonic 23, 6" VX2458-C-mhd 1ms 144Hz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücüsü 20H2 kurulunca stabil davranmıyor olabilir. Farklı bir sürüm deneyip teyit edebilirsiniz.
Bu sorunu yaşayan diğer kullanıcıların farklı ekran kartları kullandığını biliyorum.Microsoft'un bu durumun farkında olduğunu da biliyorum.Makaleler yazıldı çok konu açıldı microsoftun sayfasında.Farklı sürümlerde bu sorun yok.Sadece 20H2 ve türevlerinde var.Teşekkür ederim.
 
Bu sorunu yaşayan diğer kullanıcıların farklı ekran kartları kullandığını biliyorum.Microsoft'un bu durumun farkında olduğunu da biliyorum.Makaleler yazıldı çok konu açıldı microsoftun sayfasında.Farklı sürümlerde bu sorun yok.20H2 ve türevlerinde.Teşekkür ederim.
Peki dizüstü bilgisayarlarda aynı sorunu yaşayan olmuş mu? Ben 20H2'den 21H1'e geçtim bir sıkıntı yaşamadım. Harici ekranlara özel bir durum mu yani?
 
Peki dizüstü bilgisayarlarda aynı sorunu yaşayan olmuş mu? Ben 20H2'den 21H1'e geçtim bir sıkıntı yaşamadım. Harici ekranlara özel bir durum mu yani?
Mavi ekran sorunu laptoplarda daha çok yaşanmaya başladı.Laptop kullanıcılarında üst seviyede bir sisteme sahip olmayanlarda FPS kaybı,sistemin geç açılması,uygulamaların yavaşlığı söz konusu.Ama dizüstü kullanıcılarınında bu sorunu yaşadığını biliyorum(Ekran kapanması).Ben de bir süre bekledim yüklemedim 20H2'yi,21H1 ile düzeltebilirim diye.21H1 ise Windows Insider kullanıcılarına geldi sadece.Elle yüklemeyi henüz denemedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı