Windows 64 bit performansı 32 bite göre kötü oluyor

Katılım
1 Temmuz 2021
Mesajlar
53
Yer
Denizli/Çardak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bu çöp PC'sine en iyi olanı bulmak için 32 ve 64 bit çoğu Windows sürümünü kurdum "XP, Vista, 7, 8.1, 10." Mesela şu anda Windows 10 kurulu (X32). Başta 64 Bit kurdum PC açılış süresi 7 dk. 46 sn. ama 32 bit kurunca sadece 30 saniyede açılıyor ve bu diğer Windowslarda da oluyor. Mesela Google Chrome'u 32 bitte açıyorum 6 sn. 64 bitte açıyorum 14 saniyede açılıyor. Normal olmadığını ben de biliyorum zaten bu PC'de kim ne derse tam tersi oluyor. İnternette "En hızlı ve en az RAM yiyen tarayıcı" diye arattım kimisi Brave demiş, kimisi Microsoft Edge demiş. İkisini de denedim, tarayıcıların açılıp yüklenmesi 30 saniyeyi buluyor, arama hızını siz düşünün...

Uzun lafın kısası: Yapabileceğim bir şey var mı, yoksa PC yenilemekten başka seçeneğim yok mu?
 
Bu sistem için değeceğini sanmıyorum.
SSD veya yeni sistem tek çözüm olabilir.
İnşallah, 28 Eylül'ü bekliyorum o zaman bursluluk sınavı sonuçları açıklanacak. Sınavı kazanırsam yeni laptop alacaklar ama eğer yeni bir laptopum olursa bu boşa gitmesin istiyorum, ablama falan veririm. Peki donanım yükseltmekten başka bir seçenek yok mu ?
 
Bu sistem için değeceğini sanmıyorum.

İnşallah, 28 Eylül'ü bekliyorum o zaman bursluluk sınavı sonuçları açıklanacak. Sınavı kazanırsam yeni laptop alacaklar ama eğer yeni bir laptopum olursa bu boşa gitmesin istiyorum, ablama falan veririm. Peki donanım yükseltmekten başka bir seçenek yok mu?

Malesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı