Çözüldü Windows 7, 8.1 ve 10 kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sowkral

Picopat
Kek günü
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar
Windows'un hiçbir sürümünü kuramıyorum bilgisayar durduk yere çöküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250221_185238.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_20250221_185930.jpg
    110,6 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20250123_163508.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 89
  • 17401591442778254318841888619852.jpg
    113,1 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Ekran kartı kurarken çökmedi ise rahatlayabilirsiniz en azından bir lehim kayması yok peki ekranda yeşil/mor çizgiler çıkıyor mu?
Ve ekran kartı üzerinde kaç adet fan var pasif soğutma ise evet macundan dolayı olabilir.
Watchdog hatası uyumsuz/bozuk sürücü/donanımda ortaya çıkar hdd/ssd sağlınız kaç?
Sürücü kurduktan sonra mı mavi ekran geliyor?
Ve RAM testi yapın RAM sağlığı %kaç

Watchdog hatası uyumsuz/bozuk sürücü/donanımda ortaya çıkar hdd/ssd sağlınız kaç?

1. HDD ve SSD sağlığını nasıl öğrenirim inanın bilmiyorum hocam.
2. sürücü kurduktan sonra 1 ay önce sistem çok güzel işliyor du tüm sürücüleri güncelledim sonra birdenbire çöktü kapatıp açtım düzeldi 2dk sonra yine aynı. Bu sefer kapatıp açınca direk açıldığı gibi çöktü.
Windows 10 tiyp ya da Windows 10 kurayım dedim kurulum esnasında çöktü ve bir ton sorunla karşılaştım 2 konu önce açtıklarıma bakar iseniz daha iyi anlarsınız.
Şu an da yine bir şekilde 8.1 kurmayı başardım RAM çıkardım birini taktım falan.
Şimdi de büyük ihtimalle bir şeyler indirmeye başladığım zaman çökecek biliyorum sorun nerede onu bilmiyorum
3.RAM testi yapayım hemen bakalım bilmiyorum yapmadım çünkü.
Karışık yazdıysam kusura bakmayın gerçekten neler yaşadım bilseniz çıkamazsınız

Driverları güncellerken korktuğum başıma geldi maalesef çöktü mavi ekran.

SSD sağlığı %98
Ve şu an DDU ile ekran kartını sildim orj olanı yükledim.

Son düzenleme:

Anlıyorum hocam
RAM testi:MemTest86 - Official Site of the x86 Memory Testing Tool
HDD/SSD testi:Hard Disk Sentinel - HDD health and temperature monitoring
Ekran kartı testi: FurMark Homepage
Ekran kartı testi2: Sürücü kurulumunda patlıyorsa kısa süreli çözüm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Uzun süreli Çözüm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ve son soru ekran kartınız ati mi ???

Bir üstteki mesajda SSD sağlığını yaptım gayet iyi RAM testi de yaptım o da iyi.
Ekran kartı NVIDIA.
Acaba macundan olabilir mi?
PC yaklaşıl 10 yıllık 3 yıl dır kullanılmamış, ben yeni açtım toz doluydu her şeyi söktüm temizledim fanın arkasında ekran kartının olduğu yerde macun olması gerekir sanırım o yok.
Uzun süredir yenilenmemiş onu sökeyim bakayım götürüp macun süreyim belki düzelir.
Bu arada dün DDU ike ekran kartı sürümünü silip orijinal siteden yükledim sonra PC'yi bayağı zorladım fakat çökmedi inşallah çökmez diye umuyorum.

Ekran kartı kurarken çökmedi ise rahatlayabilirsiniz en azından bir lehim kayması yok peki ekranda yeşil/mor çizgiler çıkıyor mu?
Ve ekran kartı üzerinde kaç adet fan var pasif soğutma ise evet macundan dolayı olabilir.

Çözüm

İnşallah hocam ya 2 3 aydır uğraşıyorum.
Hayır yeşil mor hiçbir şey çıkmıyor. Ekran bayağı kaliteli oldu çok net.
1 tane fan var hocam fotoğraftaki.
Yani bayağı araştırdım macun geldi sonra aklıma bilgisayarcıya gidip göstereceğim.

Şu an ekran hiç gelmiyor dün açılıyor du halbuki
Gram macun kalmamış büyük ihtimalle ondan dolayı açılmıyor.
Fan çalışıyor fakat dıt dıt sesi gelmiyor.

Dosya Ekleri

• 17402244372711848686433502512064.jpg
    224,8 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Hocam endişelenmeye hiç gerek yok ekran kartı dahili ve gösterdiğiniz parça işlemci.

Haa yani macun süreceğim yer mi işlemci?
Öyleyse ekran kartı hangisi peki hocam.

Heatsink dediğimiz bakırın altında yani bir kart şeklinde değil daha çok işlemci gibi.

Dosya Ekleri

• 17402244372711848686433502512064.jpg
    366,2 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…