Çözüldü Windows 7, 8.1 ve 10 kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sowkral

Picopat
Kek günü
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar
Windows'un hiçbir sürümünü kuramıyorum bilgisayar durduk yere çöküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250221_185238.jpg
    IMG_20250221_185238.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_20250221_185930.jpg
    IMG_20250221_185930.jpg
    110,6 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20250123_163508.jpg
    IMG_20250123_163508.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 89
  • 17401591442778254318841888619852.jpg
    17401591442778254318841888619852.jpg
    113,1 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir üstteki mesajda SSD sağlığını yaptım gayet iyi RAM testi de yaptım o da iyi.
Ekran kartı NVIDIA.
Acaba macundan olabilir mi?
PC yaklaşıl 10 yıllık 3 yıl dır kullanılmamış, ben yeni açtım toz doluydu her şeyi söktüm temizledim fanın arkasında ekran kartının olduğu yerde macun olması gerekir sanırım o yok.
Uzun süredir yenilenmemiş onu sökeyim bakayım götürüp macun süreyim belki düzelir.
Bu arada dün DDU ike ekran kartı sürümünü silip orijinal siteden yükledim sonra PC'yi bayağı zorladım fakat çökmedi inşallah çökmez diye umuyorum.

Ekran kartı kurarken çökmedi ise rahatlayabilirsiniz en azından bir lehim kayması yok peki ekranda yeşil/mor çizgiler çıkıyor mu?
Ve ekran kartı üzerinde kaç adet fan var pasif soğutma ise evet macundan dolayı olabilir.

Hocam 1.si için görüntüyü aktaracak kablo yok.
2. de bir tık pahalı gibi ve uyumlu değil sanırım.
Bugün belki bir daha giderim çarşıya deneme yaptırmak için sorunu bulursak en azından alırken korkmayız.

Hocam 1.si için görüntüyü aktaracak kablo yok.
2. de bir tık pahalı gibi ve uyumlu değil sanırım.
Bugün belki bir daha giderim çarşıya deneme yaptırmak için sorunu bulursak en azından alırken korkmayız.

Siz bilirsiniz 2 ekran kartı da anakatınız ile uyumlu.

Siz bilirsiniz 2 ekran kartı da anakatınız ile uyumlu.

Hocam yine çözüm bulamadım fakat biri çözecekti aslında ama iyi para alacaktı sorunu bulup kabul etmezsem de sorun bulduğu için 400 TL alacaktı. Birkaç şeyden konuştuk işte, şunu denicekti BIOS bozulduysa bir apart var elinde aşağıdaki link de ki gibi oradan BIOS'u düzeltirim dedi eğer sorun oysaki 1000TL bir de o işlem kabul etmedim bende. Bu sorunun olma ihtimali de hayli yüksek aslında ama ben bunu kime nasıl yaptırırm veya ben nasıl yaparım bilmiyorum

Hocam yine çözüm bulamadım fakat biri çözecekti aslında ama iyi para alacaktı sorunu bulup kabul etmezsem de sorun bulduğu için 400 TL alacaktı. Birkaç şeyden konuştuk işte, şunu denicekti BIOS bozulduysa bir apart var elinde aşağıdaki link de ki gibi oradan BIOS'u düzeltirim dedi eğer sorun oysaki 1000TL bir de o işlem kabul etmedim bende. Bu sorunun olma ihtimali de hayli yüksek aslında ama ben bunu kime nasıl yaptırırm veya ben nasıl yaparım bilmiyorum.

Sorununuz BIOS güncellendikten sonra mı oluştu eğer olduysa çok düşük bir ihtimal bile olsa olabilir.

Hayır ama 1 hafta önce güncellemiştim. Ondan olma ihtimali var dedi bilemiyorum. O kadar kararsız kaldım ki ne yapacağım bilmiyorum hocam:)

1 hafta önce atılan bir BIOS güncellemesinin bozmuş olabileceğini sanmıyorum BIOS bir kere bozuk yüklendi ise zaten açılmaz BIOS veya farklı bir noktaya girebiliyor musunuz? Yoksa görüntü tamamen mi yok direkt sinyal mi gelmiyor? Ve o anakartın tamirine 400 TL vermek yerine: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...saustu-fiyat-performans-kasa-1187646432/detay
RAM ve HDD gibi gerekli yedek parçaları bozuk bilgisayarından alırsın.

1 hafta önce atılan bir BIOS güncellemesinin bozmuş olabileceğini sanmıyorum BIOS bir kere bozuk yüklendi ise zaten açılmaz BIOS veya farklı bir noktaya girebiliyor musunuz? Yoksa görüntü tamamen mi yok direkt sinyal mi gelmiyor? Ve o anakartın tamirine 400 TL vermek yerine: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...saustu-fiyat-performans-kasa-1187646432/detay
RAM ve HDD gibi gerekli yedek parçaları bozuk bilgisayarından alırsın.

Bilmiyorum vallahi hocam yani olabilir dediği için kafama yattı ama dediğiniz gibiyse biraz zor bozulur tabii. Hayır hiçbir noktaya giremiyorum ekran gram gelmiyor sinyal yok yani. Mantıklı aslında bu attığınız. Bir de DDR2 mi acaba hocam onu nasıl öğreniriz. Ona göre uyarsa parçalar bozuk PC'den dediğin gibi hem de hangi parça bozuk anlarız deneme amaçlı alırız.
Bu da sanki bir tık uygun gibi i7 12 GB çok iyi değil mi?

Son düzenleme:
Bilmiyorum vallahi hocam yani olabilir dediği için kafama yattı ama dediğiniz gibiyse biraz zor bozulur tabii. Hayır hiçbir noktaya giremiyorum ekran gram gelmiyor sinyal yok yani. Mantıklı aslında bu attığınız. Bir de DDR2 mi acaba hocam onu nasıl öğreniriz. Ona göre uyarsa parçalar bozuk PC'den dediğin gibi hem de hangi parça bozuk anlarız deneme amaçlı alırız.
Bu da sanki bir tık uygun gibi i7 12 GB çok iyi değil mi?

Param Güvende ile satmıyor ürün Kocaeli'de gidip elden almanız gerekecek veya bunu alın.
RAM'leriniz tahminimce DDR2 anakartınızın modeli nedir?
Şu ikiliyi al bana sonra teşekkür edersin PC (adam indirim yapıyor 1500 TL):https://www.sahibinden.com/ilan/iki...s-b75m-lx-anakart-ve-8gb-ram-1212240478/detay
Ekran kartı (indirim yapıyor 700 TL):https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tx560-1gb-256bit-ekran-karti-1216791232/detay
Oyun performansı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Param Güvende ile satmıyor ürün Kocaeli'de gidip elden almanız gerekecek veya bunu alın.
RAM'leriniz tahminimce DDR2 anakartınızın modeli nedir?
Şu ikiliyi al bana sonra teşekkür edersin PC (adam indirim yapıyor 1500 TL):https://www.sahibinden.com/ilan/iki...s-b75m-lx-anakart-ve-8gb-ram-1212240478/detay
Ekran kartı (indirim yapıyor 700 TL):https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tx560-1gb-256bit-ekran-karti-1216791232/detay
Oyun performansı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben Kocaeli'de yaşıyorum bana yakın o yüzden attım onu hocam. RAM DDR2 zaten de ben sizin attığınıza dedim yani onlar DDR2 değilse uymaz boşuna almış olurum onu demek istedim.
Bu attıklarınız güzel de şu an inanki şunları alacak seviyede değilim. Tabii ki çok ucuz bugün artık 1 2 k para değil ama daha önemli şeyler var bizim için hâlâ (depremden geldiğimiz için). O yüzden ucuza kapatabilirsen kapatacağım olmaz ise yapacak bir şey yok maalesef nasip kısmet hocam.
Asıl soru da şu aslında yani sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyoruz belki anakart komple bozuldu hâlâ muallaktayız aslında.
Bu yüzden Kocaeli de olan mantıklı gibi duruyor senin de fikrini almak isterim.

Ben Kocaeli'de yaşıyorum bana yakın o yüzden attım onu hocam. RAM DDR2 zaten de ben sizin attığınıza dedim yani onlar DDR2 değilse uymaz boşuna almış olurum onu demek istedim.
Bu attıklarınız güzel de şu an inanki şunları alacak seviyede değilim. Tabii ki çok ucuz bugün artık 1 2 k para değil ama daha önemli şeyler var bizim için hâlâ (depremden geldiğimiz için). O yüzden ucuza kapatabilirsen kapatacağım olmaz ise yapacak bir şey yok maalesef nasip kısmet hocam.
Asıl soru da şu aslında yani sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyoruz belki anakart komple bozuldu hâlâ muallaktayız aslında.
Bu yüzden Kocaeli de olan mantıklı gibi duruyor senin de fikrini almak isterim.

Hocam bende depremzedeyim geçmiş olsun size de.
RAM'ler DDR2 ise Kocaeli'deki daha mantıklı lakin benim attığım Kocaeli dekinden daha ucuz daha ucuz bir şey arayalım isterseniz ayrıca sizin bilgisayardaki problem anakartta gibi görünüyor anakart değiştikten sonra işlemci de mecburi değişecek neredeyse yeni PC parasına gelecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı